Sastojci
- 
                                          1 kg Miješano mljeveno meso
 - 
                                          2 glavice Crveni luk
 - 
                                          2 cesne Češnjak
 - 
                                          1 kom Jaje
 - 
                                          1 zlica Krušne mrvice
 - 
                                          1 zlicica Sol
 - 
                                          pola zlicice Papar
 - 
                                          1 l Pivo
 - 
                                          0,5 l Vrhnje za kuhanje
 - 
                                          4 zlice Glatko brašno
 - 
                                          50 g Slanina
 - 
                                          50 g Maslac
 - 
                                          100 g SirTvrdi
 - 
                                          1 zlicica Vegeta
 - 
                                          po zelji Sol
 - 
                                          po zelji Papar
 - 
                                          po zelji PeršinList
 - 
                                          50 ml UljeZa prženje
 
Upute
Priprema
| 
                       1 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             U mljeveno meso dodati luk i češnjak koji su prethodno usitnjeni u blenderu, dodati i krušne mrvice, jaje, sol i papar. Dobro promiješati i praviti okruglice. U veću plitku posudu staviti ulje da se prethodno ugrije te peći okruglice sa svih strana dok ne budu pečene. Savjet: kušati jednu da budete sigurni da je dobro pečeno. Vaditi ih u zagrijanu vatrostalnu posudu i držati na toplom dok napravite umak.  | 
                  
| 
                       2 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Izlijte iz posude dio ulja od pečenja te vratite na vatru. Dodajte sitno rezanu slaninu i maslac, kratko poprzite. Dodajte brašno i neprestano mijesajuci dodajte pivo. Kad se umak zgusne i zakipi ostavite da se kuha 10ak min. Mijesajte da ne zagori. Nakon tih 10ak min ulijte vrhnje za kuhanje, dodajte vegetu, sol i papar. Sa dodavanjem soli imajte na umu da ide i sir koji je sam po sebi slan. Zatim okruglice vratite u umak, posipajte ribanim sirom i persinovim listom. Kuhajte zajedno još 10ak min bez mijesanja, samo dva-tri puta protresite posudu. Poslužite!  | 
                  
| 
                       3 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             U umak po želji možete dodati i gljive ako ih volite, a okruglice poslužite uz pommes frites, dizane knedle ili knedle od kruha. U slast!  | 
                  

              





                                
                                
                
                



