0 0
Domaći burek sa mesom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Tijesto
Brašno 600 g
Mlaka voda 300 ml
Sol 2 žlc
Ulje 50 ml
Nadjev
Mljeveno meso 500 g
Luk 2 kom pržena
Sol 1 žlc mala
Papar po želji
Mineralna voda 50 ml

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domaći burek sa mesom

Brz, fin i mekan burek :)

Značajke:
    • 100 min
    • Broj obroka 5
    • Srednje zahtjevno

    Sastojci

    • Tijesto

    • Nadjev

    Upute

    Podjeli

    Priprema

    1
    Gotovo

    Sastojke za tjesto umutiti i rukama izmjesiti, te napraviti 4 ili više loptica.
    Premazati uljem te ostaviti tijesto neka odmara minimalno 1 sat.

    2
    Gotovo

    Razvaljajte svaku lopticu, malo ih nauljite i ostavite da odmore još 15 minuta.

    3
    Gotovo

    Razvucite tijesto na tanko preko velike ravne površne.

    4
    Gotovo

    Meso rasporedite na rub jedne strane i zarolajte.

    5
    Gotovo

    Burek premazati uljem i narezati na kvadratiće.
    Pecite ga na 250 stupnjeva oko 20 minuta.

    6
    Gotovo

    Gotov burek prelijte s deci kipuce vode, pokrite aluminijskom folijom i ostavite 10 minuta da omekša.

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Tradicionalna zagorska Juha
    Sljedeći
    Domaća juha od rajčice
    prijašnji
    Tradicionalna zagorska Juha
    Sljedeći
    Domaća juha od rajčice

    Dodajte svoj komentar