0 0
Mesne okruglice u pivskom umaku

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Miješano mljeveno meso 1 kg
Crveni luk 2 glavice
Češnjak 2 cesne
Jaje 1 kom
Krušne mrvice 1 zlica
Sol 1 zlicica
Papar pola zlicice
Pivo 1 l
Vrhnje za kuhanje 0,5 l
Glatko brašno 4 zlice
Slanina 50 g
Maslac 50 g
Sir 100 g Tvrdi
Vegeta 1 zlicica
Sol po zelji
Papar po zelji
Peršin po zelji List
Ulje 50 ml Za prženje

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Mesne okruglice u pivskom umaku

Značajke:
  • Glavno jelo

Savršeno uz bilo kakav prilog ( pommes frites, dizane knedle, knedle od kruha...)

  • 1h 15min
  • Broj obroka 6
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Priprema

1
Gotovo

U mljeveno meso dodati luk i češnjak koji su prethodno usitnjeni u blenderu, dodati i krušne mrvice, jaje, sol i papar. Dobro promiješati i praviti okruglice. U veću plitku posudu staviti ulje da se prethodno ugrije te peći okruglice sa svih strana dok ne budu pečene. Savjet: kušati jednu da budete sigurni da je dobro pečeno. Vaditi ih u zagrijanu vatrostalnu posudu i držati na toplom dok napravite umak.

2
Gotovo

Izlijte iz posude dio ulja od pečenja te vratite na vatru. Dodajte sitno rezanu slaninu i maslac, kratko poprzite. Dodajte brašno i neprestano mijesajuci dodajte pivo. Kad se umak zgusne i zakipi ostavite da se kuha 10ak min. Mijesajte da ne zagori. Nakon tih 10ak min ulijte vrhnje za kuhanje, dodajte vegetu, sol i papar. Sa dodavanjem soli imajte na umu da ide i sir koji je sam po sebi slan. Zatim okruglice vratite u umak, posipajte ribanim sirom i persinovim listom. Kuhajte zajedno još 10ak min bez mijesanja, samo dva-tri puta protresite posudu. Poslužite!

3
Gotovo

U umak po želji možete dodati i gljive ako ih volite, a okruglice poslužite uz pommes frites, dizane knedle ili knedle od kruha. U slast!

MarinaB

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Tagliatelle s kozicama u umaku od bijelog vina
Sljedeći
Kozice na buzaru
prijašnji
Tagliatelle s kozicama u umaku od bijelog vina
Sljedeći
Kozice na buzaru

Dodajte svoj komentar