0 0
Moje domaće lazanje

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Luk 0.5 kom
Češnjak 3 kom
Mrkva 1 kom Mala
Miješano mljeveno meso 350 grama
Pasirana rajčica 250 ml
Vegeta 1 žlica Jušna
Peršin Po potrebi
Vrhnje za kuhanje 150 ml
Mozzarella 100 g
Gouda 100 g Sir
Grana Padano 50 g Sir
Listovi za lazanje 6 listova
Sol
Papar

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Moje domaće lazanje

Značajke:
  • Glavno jelo

Jedan od najboljih recepata za čvrste domaće lazanje :)

  • 120 min
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Popržit luk i češnjak. Dodati naribanu mrkvu, zatim meso, začiniti vegetom i paprom po potrebi i kuhati pola sata.
Dodati sos paradajz te kuhati još 5-10 minuta.
U posudu za pečenje najprije staviti malo pasirane rajčice, red mesa, narezane mozzarelle,
položiti listove za lazanje ( ne kuhane ) te preliti vrhnjem za kuhanje i popapriti i tako još jedan sloj.
Na kraju se završava sa vrhnjem za kuhanje.
Na vrhu dodati naribanu Goudu smješanu s Grana Padano sirom.
Peći 45 min do 1 sat na 200 stupnjeva ovisno o željenoj čvrstoći.

Priprema

1
Gotovo

Luk i češnjak narezati na kockice te lagano popržiti, mrkvu naribati na trakice i dodati u tavu.

2
Gotovo

Dodati mljeveno meso te začiniti sa Vegetom, peršinom i crnim paprom.
Kuhati pola sata.

3
Gotovo

Dodati pasiranu rajčicu i kuhati još 5-10 minuta.

4
Gotovo

U posudu slagati redom:
Na dno malo pasirane rajčice, meso, mozzarella, listove ( ne kuhane ) te vrhnje za kuhanje i tako do kraja
Na vrh dodati naribane Goude sa Grana Padano sirom.

5
Gotovo

Stavite peći u pećnici na 200 stupnjeva 45 - 1 sat ovisno o čvrstoći lazanja.
Dobar tek :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Salata od hobotnice
Sljedeći
Pikantni popečci od krumpira
prijašnji
Salata od hobotnice
Sljedeći
Pikantni popečci od krumpira

Dodajte svoj komentar