0 0
Juha od rajčice

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Rajčica 1 kg
Luk 2 kom
Češnjak 3 režnja
Tjestenina 100 g orzo tjestenina
Vrhnje za kuhanje 120 ml
Ajvar 2 žlice
pileći temeljac 1 litra
Svinjska mast žlica
Sol
Papar

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha od rajčice

Značajke:
  • Glavno jelo
  • Juha
  • Predjelo
  • Broj obroka 6
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

S obzirom da je sezona rajčica u tijeku i da ih vrtu imam toliko da ih ni uz najbolju volju ne stignem sve pojesti ili podijeliti, odlučila sam se za ručak pripremiti ukusnu, zdravu i kremoznu juhu od rajčica.

Priprema

1
Gotovo

U dubljem loncu zagrijte malo masti (ili ulja) pa dodajte nasjeckani luk i češnjak te malo vode, pa prodinstajte. Nakon što su luk i češnjak omekšali, dodajte ajvar, narezane rajčice, sol, papar, pa sve zalijte s litrom pilećeg (ili goveđeg) temeljca. Kuhajte 20-ak minuta dok povrće ne omekša.

2
Gotovo

Maknite s vatre, usitnite povrće štapnim mikserom dok ne postane kremasto pa vratite kuhati na vatru. Kada se juha 'ukuha' dodajte tjesteninu (ja koristim orzo tjesteninu), pa na laganoj vatri nastavite kuhati uz povremeno miješanje oko 7 minuta dok tjestenina ne omekša.

3
Gotovo

Nakon što je tjestenina omekšala ulijte vrhnje za kuhanje pa kuhajte još koji trenutak da se sastojci sjedine.
U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Savijača od jabuka
Sljedeći
Prhka pita sa šljivama
prijašnji
Savijača od jabuka
Sljedeći
Prhka pita sa šljivama

Dodajte svoj komentar