1 0
Prhka pita sa šljivama

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Za tijesto
Oštro brašno 280 g
Maslac 190 g
Šećer 1 jušna žlica
Sol pola čajne žličice
Hladna voda 70 ml
Nadjev
Šljive 700 g
Marmelada
Mljeveni badem 3-4 jušne žlice
Šećer
Slatko vrhnje 2 dl
Jaje 1 kom
Gustin 1 žlica
Vanilin šećer 1/2 vrečice

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Prhka pita sa šljivama

Značajke:
  • Desert
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • Za tijesto

  • Nadjev

Upute

Podjeli

Sada u vrijeme kada su nam voćnjaci puni šljiva, šteta bi bila ne iskoristiti blagodati ovog sezonskog voća. Šljive volim svježe ili u kakvom desertu, no najdraže su mi upravo u ovoj jednostavnoj piti.

Priprema

1
Gotovo

Tijesto

Pomiješajte brašno, šećer, sol, dodajte rashlađeni maslac narezan na manje kockice. Kratko izradite mikserom ili rukama. Dok mijesite tijesto postepeno dodajte vodu (moguće da vam neće biti potrebno svih 70 ml vode) i mijesite dok tijesto ne postane kompaktno. Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku na cca sat vremena.

2
Gotovo

Nakon što je tijesto odležalo, razvaljajte ga i prekrijte njime pleh (promjer cca 30 cm) u koji ste prethodno stavili pek papir. Tijesto probockajte vilicom, pa premažite marmeladom (ja koristim marmeladu od jagode), potom ravnomjerno posipajte s mljevenim bademom. Šljive prerežite na pola, izvadite koštice, pa ih poredajte na tijesto, malo zašećerite i prelijte nadjevom.

3
Gotovo

Nadjev

Pomiješajte slatko vrhnje s jednim jajetom, 4 žlice šećera, pola vanilin šećera i žlicom gustina. Prelijte preko šljiva.
Peći oko pola sata na 220 C.
Poslužiti samostalno ili uz kuglicu sladoleda :)

Mario Maričković

Mladi gastro amater koji se od posla opušta u kuhinji uz eksperimentiranje s hranom

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Juha od rajčice
Sljedeći
Krem juha od brokule
prijašnji
Juha od rajčice
Sljedeći
Krem juha od brokule

Dodajte svoj komentar