0 0
American apple pie – pita od jabuka na ‘američki’

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Za tijesto
Glatko brašno 300 g
Maslac 225 g
Voda 120 ml
Šećer 1 jušna žlica
Sol 1 čajna žlica
Ocat 1 čajna žličica
Za nadjev
Jabuka 4 kom (sorta idared)
Glatko brašno 4 jušne žlice
Šećer 4 jušne žlice
Muškatni oraščić 1 čajna žličica
Cimet 1 čajna žličica
Bjelanjak 1
Maslac 25 g cca
Limunov sok od pola limuna
Med 1 jušna žlica
DODATAK PO ŽELJI
Dolcela šlag od vanilije

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

American apple pie – pita od jabuka na ‘američki’

Brza, prhka, sočna pita :)

  • Jednostavno

Sastojci

  • Za tijesto

  • Za nadjev

  • DODATAK PO ŽELJI

Upute

Podjeli

Pita od jabuka je evergreen svake kuhinje, pa tako i moje   Pripremam je na razne načine, ovisno o prilici, a ova je za jednu proslavu bila na ‘američki’ način i zaista me oduševila tekstura tijesta 

Tijesto je za prste polizati, a umjesto jabuka možete ubaciti voće po želji (super je s breskvama i marelicama)!

Priprema

1
Gotovo

Priprema tijesta

U veću posudu sipajte brašno, šećer i sol, kratko promiješajte da se sastojci povežu. U smjesu potom dodajte maslac narezan na kockice, pa kratko miksajte (ili blendajte) dok se maslac ne usitni

2
Gotovo

U hladnu vodu dodajte ocat, pa izlijte u smjesu i miksajte / blendajte kratko dok se sastojci ne sjedine

3
Gotovo

Smjesu oblikujte u loptu, stavite u vrećicu (za zamrzavanje) i ostavite u hladnjaku cca 1-2 sata

4
Gotovo

Priprema nadjeva

Jabuke ogulite, pa izrežite na kockice. Dodajte šećer, brašno, muškatni oraščić, cimet, sok limuna i med

5
Gotovo

Priprema pite

Tijesto izvadite iz hladnjaka i tanko razvaljajte, pa kalupom ( i šira čaša će poslužiti) režite krugove

6
Gotovo

Položite tijesto u prethodno nauljen lim / kalup za muffine, pa prstima oblikujte košarice

7
Gotovo

Dodajte nadjev do vrha košarice, pa na svaku košaricu kockicu maslaca

8
Gotovo

Umutite bjelanjak uz dodatak žlice vode pa premažite rubove košarica

9
Gotovo

Svaku košaricu prekrijte tijestom, zatim pomoću vilice prema unutra utisnite rubove

10
Gotovo

Nožem lagano zarežite četiri crte kao što je prikazano na slici

11
Gotovo

Premažite ostatkom bjelanjka, posipajte šećerom (smeđim ili bijelim)

12
Gotovo

Pecite 15-20 minuta (ovisno o pećnici) na 195 C (pite su gotove kada se vrh zarumeni

13
Gotovo

Poslužiti ih možete uz sladoled ili šlag (Dolcela šlag s okusom vanilije je odličan uz ovu kombinaciju i svakako preporučam)

14
Gotovo

PS- Možete ostaviti i košarice bez pokrova, a izgledaju ovako:

15
Gotovo

U slast! :)

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Pasta alla Puttanesca
Sljedeći
Grah s kiselim kupusom
prijašnji
Pasta alla Puttanesca
Sljedeći
Grah s kiselim kupusom

Dodajte svoj komentar