0 0
Grah s kiselim kupusom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Potrebno za grah
Grah 400 g
Kupus pola glavice
Luk 1
Mrkva 1
Pasirana rajčica 1 jušna žlica
Slatka mljevena paprika 1 čajna žličica
Ljuta mljevena paprika 1 jušna žlica
Lovorov list
Ocat 1-2 žlice
Bijelo vino 1 dcl
Suho meso (ja koristim kobasice i hamburger slaninu, a može ići i buncek ili drugo meso po želji)
Sol
Papar
Čili papričice po želji
Za zapršku
Glatko brašno 2 jušne žlice
Ulje 3 jušne žlice
Vegeta 1 čajna žličica
Sol pola žličice
Mljevena paprika pola žličice
Pasirana rajčica pola žlice

Nutricionističke informacije

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grah s kiselim kupusom

Značajke:
  • Glavno jelo

Ukusan, zdrav i jednostavan :)

  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • Potrebno za grah

  • Za zapršku

Upute

Podjeli

Dolaskom hladnijih dana mijenja se i prehrana, organizam instinktivno traži hranu bogatu vitaminima pa umjesto brzinskih jela radije biramo jela na ‘žlicu’.

Grah s kiselim kupusom tako se često nađe na jesenskom meniju, a ja ga volim jer  ga je jednostavno pripremiti i što je najvažnije – može se jesti više dana, pa ste neko vrijeme mirni s kuhanjem 🙂

Priprema

1
Gotovo

Priprema graha:

Usitnitnjeni luk i nasjeckanu mrkvu stavite u lonac, dodajte 1 dl vode i kratko propirjajte potom dodajte meso

2
Gotovo

Nakon što luk i mrkva omekšaju dodajte sitno rezani kupus

3
Gotovo

Dodajte začine (sol, papar, mljevenu papriku), pasiranu rajčicu pa podlijte vinom

4
Gotovo

Pirjajte dok kupus ne omekša pa dodajte ocat

5
Gotovo

U lonac potom dodajte ocijeđeni grah (kupovni 'iz konzerve' nije potrebno prethodno termički obraditi) i lovorov list, zatim vode tako da svi sastojci budu prekriveni

6
Gotovo

Kada voda proključa dodajte zapršku pa kuhajte na laganoj vatri cca 1 sat

7
Gotovo

Priprema zaprške

U tavu stavite brašno i ulje, dobro miješajte na srednje jakoj vatri par minuta, odnosno dok brašno ne promijeni boju

8
Gotovo

Dodajte Vegetu, mljevenu papriku, pasiranu rajčicu pa miješajte na srednje jakoj vatri cca 3 minute da se sastojci povežu u kompaktnu smjesu

9
Gotovo

Izlijte u lonac i lagano promiješajte

10
Gotovo

U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
American apple pie – pita od jabuka na ‘američki’
Sljedeći
Halloween deserti u ‘zadnji čas’
prijašnji
American apple pie – pita od jabuka na ‘američki’
Sljedeći
Halloween deserti u ‘zadnji čas’

Dodajte svoj komentar