0 0
RUŽICE SA JABUKAMA

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Lisnato tijesto 500 grama
Jabuka 5 komada
Marmelada 6-7 zlica Po želji
Cimet Po zelji
Šećer u prahu
Limun 1 komad

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

RUŽICE SA JABUKAMA

Značajke:
  • Desert
  • 35-45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ovo su najfiniie, najjednostavnije i najljepse ruzice koje sam jela. Jednostavne su za pripremu i od njih mirise cijela kuca 🙂

Priprema

1
Gotovo

1. Razvaljati na tanko lisnato tijesto i rezati trake sirine 4-5 cm i duzine 20-25 cm

2. Jabuke ne guliti, vec ih prerezati na polaposlu i ocititi od kostica, narezati na skroz tanke ploske.

3. Narezane jabuke uroniti u kipucu vodu u koju je naribana limunova korica i ocijeđen 1 limun.

4. Trake tijesta premazati marmeladom po zelji.

5.ploske jabuke slagati jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti izmad ruba tijesta.

6. Posuti cimetom
7. Preklopiti donju stranu preko gornje, tako da jabuke vire iznad tijesta( treba vititi dio sa kozom jabuke)

8. Lagano zamotati u ruzice, motati kaokak da radite pužiće.

9. Posloziti ih u namascen i brasnom posut protvanj. (Najbolje bi bilo ih posloziti u lim za pecenje mafina).

10. u zagrijanu pecnicu na 180-190 stupnjeva na 35-45 minuta.
Pecite sa gornjim i donjim grijacem a, ne na vruci zrak kako vam jabuke ne bi izgorile po rubu.

11. Posipati secerom u, prahu o posluziti.

Zrinka23

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Patka s narančom
Sljedeći
Kraljica Sarma
prijašnji
Patka s narančom
Sljedeći
Kraljica Sarma

Dodajte svoj komentar