0 0
Minestrone juha

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Šampinjoni cca 250 grama
Luk 1 kom
Vrganj pola šake sušenih vrganja
Poriluk 1 kom
Mrkva 2 kom
Češnjak 2 češnja
Celer pola jedne manje stabljike/grančice
Lovorov list 2-3
Grah cca 100 grama
Peršin
Ječam šalica
Pasirana rajčica pola šalice
Sol
Temeljac pileći/goveđi, po želji
Papar

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Minestrone juha

Jednostavno za pripremu, slasno za prste polizati :)

  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Najpoznatiju talijansku juhu, minestrone, prvi sam put probala u jednom restoranu na danu talijanske kuhinje i – svidjela mi se “na prvu” 🙂

Zasitna je tako da je poslužujem kao glavno jelo, a “doradila” sam recept po svom ukusu tako da se malo razlikuje od izvornog recepta.

Ovo je jedna od onih juha koje pripremate odokativno, dodajete i oduzimate sastojke po svojoj volji, a ova je baš po mom guštu 🙂

Priprema

1
Gotovo

Poriluk i šampinjone narezati na kolutiće, mrkvu i celer naribati, češnjak i luk usitniti pa sve propirjati u loncu cca 10 minuta.

2
Gotovo

U isti lonac potom dodati cca litru/litru i pol (ovisi koliko gustu juhu želite dobiti) temeljca (pileći ili goveđi, po želji), ječam, grah, pasiranu rajčicu, lovorov list, sol, papar, sušene vrganje pa kuhati cca sat vremena na srednjoj vatri, povremeno miješajući.

3
Gotovo

Servirati uz sjeckani peršin! U slast :)

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Krem juha od brokule
Sljedeći
Kiflice gotove za “čas”
prijašnji
Krem juha od brokule
Sljedeći
Kiflice gotove za “čas”

Dodajte svoj komentar