0 0
Juha od kupusa

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha od kupusa

  • Srednje zahtjevno

Upute

Podjeli

Idealan obrok za nekoliko dana koji vam neće dosaditi.

Bliži se ljeto, a ako ste u panici zbog koje kilice viška, možete probati ovu juhu.

Kupus je inače dobra namirnica kada pokušavate skinuti kilograme jer našem tijelu treba jako dugo da ga razgradi. Čak 92,5 posto kupusa čini voda, pa ne čudi da se ovo povrće smatra dijetetskom namirnicom s tek dvadesetak kalorija na stotinu grama ploda. Uz to usporava pretvorbu šećera i drugih ugljikohidrata u mast. S obzirom na to da ima i visok postotak celuloze, potiče rad probave i smanjuje nadutost organizma. Kupus je izvanredno vrijedna namirnica kada se jede sirov ili nakratko kuhan na pari. Sadrži vitamine A, B, C i E te minerale, uključujući kalcij, sumpor, siliku, magnezij i jod.

Za ovu juhu vam je potrebno pola glavice kupusa, prokulice, brokula, poriluk, celer, češnjak, luk, mrkve (tri veće), 300 grama gljiva i rajčice s komadićima (možete iz konzerve – onda dvije ili sami narežite).

Priprema

U zdjelu zagrijte maslac ili ulje na kojem pečete. Kada se zagrije na laganoj vatri dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne dođe do lijepe zlaćane boje. Tada dodajte nasjeckane mrkve i celer.

Nakon dinstanja (3-5 minuta) ubacite i gljive. Sljedeće ubacite rajčice, prokulice, brokulu i kupus te neko vrijeme (dok ne čujete da ‘traži vode’) dinstajte sve ubačene sastojke. Dolijte vode koliko je potrebno (ja sam taman pokrila vodom povrće).

Sada slijedi lak dio – pustite juhu da se kuha dok kupus, prokulice i brokula ne postanu mekani (otprilike 45 minuta).

Kada je juha gotova dodajte začine po želji.

Juhu je najbolje čuvati u frižideru pa grijati kada želite jesti.

Kasalo

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Obojani doručak
prijašnji
Obojani doručak

Dodajte svoj komentar