0 0
Brza domaća goveđa juha

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Brza domaća goveđa juha

Značajke:
  • Juha
Kuhinja:

Domaća goveđa juha spremna za 10-ak minuta.

  • 4 sata
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Na ideju smrznutih kocki goveđe juhe došao sam nakon što mi je dosadilo jesti juhe iz vrečice ili suhoparne juhe s kockom, a kako nisam imao vremena svaku večer kuhati domaću juhu, unaprijed pripremljene i zamrznute juhe učinile su mi se idealne… i bio sam u pravu! 🙂

Priprema

1
Gotovo

U 2 litre hladne vode dodajte goveđe meso ( meso prije operite pod mlazom vode ), kada voda zakipi dodajte sol, mrkvu, korijen celera, korijen peršina, papra u zrnu, list kelja i glavicu luka ( glavicu luka prerežete na pola i zapecite ga na tavi bez dodavanja ulja ).

2
Gotovo

Nakon toga čekajte da voda opet zakipi, pa smanjite jačinu vatre na najslabije i kuhajte 3 sata.

3
Gotovo

Meso i povrće potom izvadite, a juhu procijedite.

4
Gotovo

Meso i ostalo povrće ( mrkva, celer i peršin ) nasjeckajte na male komadiće, pa pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu.

5
Gotovo

Kada su se juha i meso ohladili, raspodjelite ravnomjerno meso i povrće u posude i zalijte juhom. Stavite u zamrzivač i koristite po potrebi.

6
Gotovo

Sljedeći put kad se vratite kasno navečer doma i poželite juhu, samo stavite grijati litru vode, kada voda zakipi dodajte jednu goveđu kocku, jednu "ledenu kocku" i rezance.
Dobar tek!

Mario Maričković

Mario Maričković rođen je 25. rujna 1991. godine te iako je od djetinjstva uključen u rad Radio Banovine, službeno se njenom vodstvu priključuje po završetku srednje Elektrotehničke škole u Zgarebu ne tako davne 2010. godine.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Rafaelo kuglice
Sljedeći
Dadini makaroni sa piletinom u umaku
prijašnji
Rafaelo kuglice
Sljedeći
Dadini makaroni sa piletinom u umaku

Dodajte svoj komentar