0 0
Dadini makaroni sa piletinom u umaku

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Pileća prsa 1 kom od pola večeg pileta odvojiti prsa, izrezati na trake, a zatim na kockice te ih na masnoći kratko popržiti i maknuti na stranu
Luk 1 kom na masnoći gdje su se pržile pileće kockice staviti sitno nasjeckan luk, posoliti, poklopiti i ostaviti povremeno dolijevajući vode da se dinsta
Gljive 1 kom gljive (šampinjoni ili neke po vašem izboru) narezane na sitnije staviti na prodinstani luk, još malo podlijati i ostaviti da se dobro dinstaju
Mrkva 1 kom kada su gljive skoro dinstane ubaciti na kockice rezanu mrkvu, kukuruz šečerac, a možete još dodati i grašak, ostaviti poklopljeno da se sve zajedno dinsta
Kukuruz šećerac
Začini 1 kom pred kraj staviti začine po želji ( sol, papar, vegeta)
Vrhnje 1 kom na kraju sve zalijati sa vrhnjem i promiješati, ostaviti par minuta na vatri te maknuti sa vatre
Makaroni 1 kom u slanoj vodi na klasičan način skuhajte tjesteninu, ocijedite te dobro pomiješajte sa piletinom u umaku

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Dadini makaroni sa piletinom u umaku

Značajke:
  • Glavno jelo
  • 1h
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Što se mene tiče mogao bih svaki dan jesti neki čušpajz, ali kako imam tinejdžericu za stolom moram “paziti” što kuham pa tako kroz tjedan ukomponiram neka jela koje ona jako voli.

Danas sam se odlučio za makarone sa piletinom u umaku od vrhnja i gljiva.

Tjestenina može naravno biti i domaća, a gljive možete koristiti po izboru i želji.

Priprema ovog jela nije  prezahtjevna, vrlo je brzo gotovo i ukusno.

Obzirom da je zasitno možete ga poslužiti kao samostalni/glavni obrok, a kao prilog odlično se slaže zelena salata.

Dobar vam tek 🙂

Priprema

1
Gotovo

Od pola većeg pileta odvojiti prsa, izrezati na trake, a zatim na kockice te ih na masnoći kratko popržiti i maknuti na stranu.

2
Gotovo

Na masnoći gdje su se pržile pileće kockice staviti sitno nasjeckan luk, posoliti, poklopiti i ostaviti povremeno dolijevajući vode da se dinsta. Gljive (šampinjoni ili neke po vašem izboru) narezane na sitnije staviti na prodinstani luk, još malo podlijati i ostaviti da se dobro dinstaju.
Kada su gljive skoro dinstane ubaciti na kockice rezanu mrkvu, kukuruz šečerac, a možete još dodati i grašak, ostaviti poklopljeno da se sve zajedno dinsta. Pred kraj staviti začine po želji ( sol, papar, vegeta).

3
Gotovo

Na kraju sve zalijati sa vrhnjem i promiješati, ostaviti par minuta na vatri te maknuti sa vatre. U slanoj vodi na klasičan način skuhajte tjesteninu, ocijedite te dobro pomiješajte sa piletinom u umaku.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Brza domaća goveđa juha
Sljedeći
Pileći batak s povrćem
prijašnji
Brza domaća goveđa juha
Sljedeći
Pileći batak s povrćem

Dodajte svoj komentar