0 0
Mac and cheese – Makaroni sa sirom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Mlijeko 500 ml
Makaroni 300 g
cheddar 150 g

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mac and cheese – Makaroni sa sirom

Značajke:
    • 30 min
    • Broj obroka 2
    • Jednostavno

    Sastojci

    Upute

    Podjeli

    Priprema

    1
    Gotovo

    U lonac dodajte pola litre mlijeka i decilitar vode.
    Savjet je da ne koristite domaće mlijeko jer je punomasno, ako ga i koristite dosta
    ga razrijedite vodom.

    2
    Gotovo

    Prije no mlijeko prokuha (cca 70 stupnjeva) dodajte makarone.

    3
    Gotovo

    Makarone tako neprekidno mješajte dok mlijeko ne ispari, odnosno ne stvori se lagani
    umak od mlijeka, a makaroni bi tada trebali biti i kuhani. Ako makaroni nisu kuhani,
    po potrebi dodajte još vode.

    4
    Gotovo

    Kada su makaroni kuhani, posolite ih malom žličicom soli,
    dodajte malo maslaca na makarone, promješajte, naribajte sir u lonac i ponovno
    promješajte dok se sir ne rastopi.

    5
    Gotovo

    Za kraj
    Ja sam makarone poslužio na tanjuru, pobiberio i posipao malo origana.

    Krešo

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Domaće lepinje sa origanom i parmezanom
    Sljedeći
    Krem juha od brokule
    prijašnji
    Domaće lepinje sa origanom i parmezanom
    Sljedeći
    Krem juha od brokule

    Dodajte svoj komentar