0 0
Domaće lepinje sa origanom i parmezanom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Brašno 350 g
Voda 200 ml
Sol 1 žlc mala
Šećer 1 žlc mala
Ulje 3 žlice
Suhi kvasac 1 kom

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domaće lepinje sa origanom i parmezanom

Lepinje za prste polizat ;)

Značajke:
    • 70 min
    • Broj obroka 4
    • Jednostavno

    Sastojci

    Upute

    Podjeli

    Priprema

    1
    Gotovo

    U 200 ml tople vode razmutite šećer te dodajte suhi kvasac i ostavite 15 minuta.

    2
    Gotovo

    U 350 g brašna dodajte 1 žličicu soli i 3 žličice maslinovog ulja.

    3
    Gotovo

    Vodu pomješanu s kvascem ulijte u brašno i miješajte smjesu.
    Važno je da se tijesto jako dobro, odnosno dugo mijesi (ja sam mijesio 20 minuta).

    4
    Gotovo

    Nakon toga podijelite tijesto u više manjih dijelova, ovisno o veličini lepinje koju želite.

    5
    Gotovo

    Oblikujte tijesto i posložite na pleh/protvanj za pečenje i ostavite neka se tijesto diže pola sata.

    6
    Gotovo

    Tijesto premažite smjesom od maslinovog ulja i žumanjka te posipajte origanom i parmezanom.

    7
    Gotovo

    Stavite u pećnicu na 20 minuta na temperaturi 220 stupnjeva.

    maricko

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Spicy chicken – ljuta piletina s povrćem na kineski
    Sljedeći
    Mac and cheese – Makaroni sa sirom
    prijašnji
    Spicy chicken – ljuta piletina s povrćem na kineski
    Sljedeći
    Mac and cheese – Makaroni sa sirom

    Dodajte svoj komentar