Sastojci
-
1,5 dl Voda
-
250 g Margarin
-
200 g Kokos
-
400 g Mlijeko u prahu
-
350 g Šećer
-
Valjanje i punjenje
-
Kokos
-
bademi ili lješnjaci Bademi
-
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Na laganoj vatri prokuhajte vodu, šećer i margarin dok se ne rastope i pretvore u kompaktnu sirupastu smjesu. |
2
Gotovo
|
Nakon što se smjesa potpuno ohladila možete oblikovati kuglice. Svaku kuglicu oblikujte rukom, dodajte badem, pa urolajte u kokos. PS- radite li s bademom potrebno ga je prethodno blanširati na način da bademe (s kožicom) prelijete kipućom vodom i kratko prokuhate. Bademe potom procijedite, 'otuširate' hladnom vodom, ponovno procijedite i lagano rukom istisnete ih iz 'kože'. |
3
Gotovo
|
|