Sastojci
-
1 veća glavica Luk
-
3 češnja Češnjak
-
3 žlice Mast
-
3 kom Mrkva
-
po želji Peršinov list
-
po želji Rajčica
-
1 kom Pastrnjak korijen
-
3 kom Krumpir
-
60 dkg Mahune
-
3 kom Lovorov list
-
2 dcl Vrhnje
-
po želji Začinisol, biber, vegeta
-
4 žlice Brašnoza zapršku
-
po želji Mesomeso ili kobasice po želji
Upute
U današnje vrijeme sve češće nailazimo na pojam pravilne prehrane, no mnogi zapravo ne znaju što je pravilna prehrana te je poistovječuju sa pojmom zdrave prehrane.
Pravilna prehrana podrazumijeva nekoliko principa od kojih je jedan i vrlo bitan, a to je RAZNOLIKOST.
Pa eto jelo kao što su variva vrlo su bitna za pravilnu prehranu.
Osobno obožavam sve što je na žlicu i ovog puta ću vam predstaviti varivo od mahuna na način koji ih ja pripremam.
Smatram da u kuhinji nema nekih strogo definiranih pravila, što se kuhanja tiče, pa se ja najčešće prepuštam svojoj mašti i kreativnosti odnosno volim upotrijebiti raznovrsno povrće prilikom spremanja variva.
Tijekom sezone to je vrlo lako pogotovo ako sami uzgajate povrće na svom vrtu kao ja, a također i zimi se može iskoristiti mnogo toga iz zamrzivača, iako struka govori suprotno, ali opet daleko je bolje i zdravije nego da kupujemo kemijski tretirano povrće koje nam nude po trg.centrima.
Dakle kuhače u ruke i neka vas mašta povede.
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|
Kada se luk dobro prodinstao možete redom stavljati povrće, uzmite u obzir da povrće koje je tvrđe (korijenasto) duže će se dinstati pa ga redom tako i stavljajte. |
5
Gotovo
|
Obzirom krumpiru ne treba puno vremena da se skuha, njega možete narezanog na kockice staviti otprilike u zadnjem dijelu kuhanja. |