0 0
Mario’s bolonjez

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Miješano mljeveno meso 500 g
Crveni luk 1 kom
Mrkva 1 kom
Celer 1 granćica
Špek 100 g
Koncentrat od rajčice 100 g
Goveđa kocka 1
Crno vino 100 ml

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Mario’s bolonjez

Značajke:
  • Glavno jelo

Bolonjez kakav još niste probali ;)

  • 2 sata
  • Broj obroka 4
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ovaj umak radim po uzoru na tradicionalni talijanski bolonjez i uvijek ispadne za prste polizati! Priprema traje nešto dulje, ali isplati se.

PS – Ova količina dovoljna je za četiri odrasle osobe koje mogu puno pojesti 🙂

Priprema

1
Gotovo

Narezati cca jednu glavicu luka, jednu mrkvicu, jednu grančicu celera i 100 grama špeka.

2
Gotovo

Na vruću tavu dodajte maslinovog ulja i 50 g maslaca da se rastopi, a potom dodajte prethodno narezano povrće i špek.

3
Gotovo

Nakon 10 minuta dodajte miješano mljeveno meso i dobro promiješajte. Kada u tavi ispari sva tekućina od mljevenog mesa, dodajte 100 ml crnog vina, a potom dodajte koncentrat rajčice koji ste prethodno sjedinili s 200 ml goveđe juhe ( ja sam rastopio jednu goveđu kocku) te prelijte.

4
Gotovo

Poklopite i ostavite da se umak na laganoj vatri krčka sat i pol.
Nakon što je umak gotov povežite ga s tjesteninom i posipajte sirom ribancem.
Dobar tek!

Mario Maričković

Mladi gastro amater koji se od posla opušta u kuhinji uz eksperimentiranje s hranom

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Bakini trenci
Sljedeći
Mahune varivo
prijašnji
Bakini trenci
Sljedeći
Mahune varivo

Dodajte svoj komentar