0 0
Bakini trenci

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Voda 1.5 L
Brašno 60 dkg
Jaje 2 kom
Luk 1 glavica
Mast 3 žlice
Sol po potrebi

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Bakini trenci

Značajke:
  • Glavno jelo
  • 30
  • Broj obroka 5
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Još jedno tradicionalno jelo koje je bilo uobičajeno na mnogim seoskim domaćinstvima.

Ovisno o krajevima u kojem živimo također ima i razne nazive, moja baka ga je spravljala pod nazivom trenci, a poznato jelo još i pod nazivom trena kaša.

Obično se posluživalo za doručak nakon kojeg se išlo raditi na njivu ili već na neki drugi posao na poljoprivredi.

Ovo je vrlo jednostavno i jeftino jelo, a često je bilo popraćeno sa epitetom sirotinjskog jela.

Također jelo mog djetinjstva kojeg vrlo rado i sam ponekad spravljam.

Moja baka je već znala ritual, prije završetka u trence se dodaje mast i prženi luk, a ona mi je prije tog postupka obavezno morala izdvojiti porciju bez luka.

Priprema

1
Gotovo

Stavite u rajnglu oko 1.5L vode, posolite te stavite na vatru.

2
Gotovo

Dok čekate da voda prokuha u posudu stavite brašno, malo soli i jaja.

3
Gotovo

Rukom odnosno prstima u grubo povežite jaja sa brašnom.Nije potrebno da se svo brašno poveže sa jajima.

4
Gotovo

Narežite jednu veću glavicu luka. Ne morate rezati na sitno već na krupnije trake.

5
Gotovo

U tavu stavite oko 3-4 žlice masti te popržite luk dok ne bude hrskav.

6
Gotovo

Dok voda prokuha usipavajte brašno koje ste povezali sa jajima, lagano miješajući.

7
Gotovo

Neka se tako kuha na laganoj vatri, povremeno promješajte.
Dok procjenite da je dovoljno kuhano, nekih 5-10 minuta, ulijte mast sa prženim lukom, sve dobro promješajte, te maknite sa vatre.
Poslužite dok je još toplo.
Dobar vam tek.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Pečena bundeva
Sljedeći
Mario’s bolonjez
prijašnji
Pečena bundeva
Sljedeći
Mario’s bolonjez

Dodajte svoj komentar