0 0
Čupava jogurt pita

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Kore
Glatko brašno 350 g
Prašak za pecivo 1
Šećer 100 g
Vanilin šećer 1
Žumanjak 4
Margarin 250 g
Limunova korica 1/2 limuna
Nadjev
Bjelanjak 4
Šećer 200 g
Vanilin šećer 2
Čvrsti jogurt 2 čašice
Kiselo vrhnje 2 čašice
Oštro brašno 5 žlica
Limunov sok od pola limuna po želji

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čupava jogurt pita

Značajke:
  • Desert
Kuhinja:

    Ukusan, sočan i jednostavan klasik svakog stola :)

    • Srednje zahtjevno

    Sastojci

    • Kore

    • Nadjev

    Upute

    Podjeli

    ‘Čupava’ jogurt pita ukusna je, sočna i jednostavna slastica gotova ‘za čas’ 🙂

    Priprema

    1
    Gotovo

    Od navedenih sastojaka za kore umijesiti tijesto i podijeliti ga na dva dijela ( jedan mrvicu veći, drugi mrvicu manji) i ostavite u hladnjaku na pola sata.
    - kada krenete mijesiti činit će se kao da nedostaje neki sastojak koji bi povezao tijesto, međutim nakon 2 minute margarin će se pod dlanovima rastopiti i povezati tijesto :)
    - veći dio tijesta je za dno kalupa, manji je za ribanje
    - margarin neka bude sobne temperature

    2
    Gotovo

    Nadjev - Najprije izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg u jednoj posudi, u drugoj pomiješajte jogurt, vrhnje, brašno, šećer, vanilin šećer i limunov sok (koji je opcija). Pripremljenu smjesu lagano prelijte preko bjelanjaka i lagano povežite špatulom.

    3
    Gotovo

    Kalup za pečenje (manji, mjera cca 35x20 cm) namastite, pobrašnite, dodajte razvaljano veće tijesto (malo ga popikajte vilicom).
    Dodajte nadjev, pa preko nadjeva naribajte ostatak tijesta.
    Pecite 30-35 minuta na 180 C.

    4
    Gotovo

    U slast! :)

    Mateja Feljan

    Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Kruh gotov za pola sata
    prijašnji
    Kruh gotov za pola sata

    Dodajte svoj komentar