Ćoravi paprikaš

0 0
Ćoravi paprikaš

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Brašno 3 žlice
Mast 3 žlice
Krumpir 2 manja
Mrkva
Češnjak
Mljevena crvena paprika
Sol

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Značajke:
  • Juha
Kuhinja:
    • 20 minuta
    • Broj obroka 4
    • Jednostavno

    Sastojci

    Upute

    Podjeli

    Tanjur ovog pomalo zaboravljenog tradicionalnog jela vratio me u djetinjstvo u tren oka 🙂

    Moja stara ujna jučer me nazvala da dođem na žličnjake, naravno takav poziv se ne odbija, pa sam se već nakon pola sata našao u ujninoj kuhinji. Uz žličnjake koji su me dočekali, na stolu je bio i lonac juhe kraj kojeg su bila pripremljena i dva tanjura. “Ćoravi paprikaš je baš gotov, šteta da ga ne probaš”, veselo je rekla ujna, naravno, ovakvu večeru nisam mogao odbiti. Zadnji put sam ovu juhu jeo kao dječak kod bake kod koje sam uglavnom provodio vikende. Miris i okus vratili su me u djetinjstvo, a žličnjaci zadržali tamo još neko vrijeme 🙂 Kako ‘ćoravi paprikaš’ nikad nisam pripremao sam,  zamolio sam ujnu da mi ispriča svoj recept koji sam već danas isprobao i dijelim ga s vama (od ove količine možete dobiti četiri puna tanjura juhe).

    PS- ‘Ćoravi paprikaš’ tako se zove jer u njemu nema mesa 🙂

    Priprema

    1
    Gotovo

    U lonac stavite grijati 3 žlice domaće svinjske masti. Nakon što se mast zagrijala dodajte tanko nasjeckanu mrkvicu i češnjak, posolite i lagano popržite, potom dodajte 3 žlice brašna (glatkog).

    2
    Gotovo

    Kada brašno dobije lagano zlatnu boju dodajte mljevenu crvenu papriku (ja sam dodao još i crvenu ljutu papriku), a potom ulijte vodu ( na ovu količinu ulio sam otprilike litru i pol vode tako da ispadne gušća, pa ako želite rjeđu dodajte još vode). Kad juha zakipi dodajte i sitno narezani krumpir.

    3
    Gotovo

    Dodajte malo papra i Vegete, kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša.
    Dobar tek!

    Mario Maričković

    Mladi gastro amater koji se od posla opušta u kuhinji uz eksperimentiranje s hranom

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Piškota torta od jagoda
    Sljedeći
    Boženine krafne
    prijašnji
    Piškota torta od jagoda
    Sljedeći
    Boženine krafne

    Dodajte svoj komentar