Piškota torta od jagoda

0 0
Piškota torta od jagoda

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Piškote 40 dag
Mlijeko 2.5 dcl
Rum 5 žl
Slatko vrhnje 2 dcl za šlag
Limunova korica 1 kom
Vanilin šećer 2 kom
Šećer u prahu 15 dag
Čvrsti jogurt 4 kom (8 dcl)
Želatina 2 kom (vrećice)
Preljev za torte
Voda 10 žl
Jagode 40 dag
Maslac za namazati kalup

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Značajke:
  • Desert

Zima nam se odužila, dobro se jede, kalorije se gomilaju no valja ostaviti mjesta i za poneku slatku i laganu deliciju.

  • Broj obroka 10
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ususret nadolazećem ljetu i novoj sezoni raznog slasnog  voća, valja pripremiti i pokoji brzi recept za neku voćnu, laganu fantaziju.

Nema mi većeg i boljeg užitka nego otići u svoj jagodnjak i ubrati svježe i rumene jagode koje mame svojim izgledom.

Još k jagodama pridodate laganu kremu od šlaga i jogurta, malo piškota  za podlogu i ubrzo možete prepustiti svoja osjetila uživanju u prefinoj osvježavajućoj slastici.

 

 

Priprema

1
Gotovo

Okrugli kalup za tortu (promjer 26 cm) premažite otopljenim maslacem.
Zatim u posudu ulijte mlijeko i rum, promiješajte te u tu tekućinu namočite piškote i redajte ih jednu do druge u kalup.
Piškote prije namakanja odrežite na visinu kalupa.
Kada ste piškote poredali oko stranice kalupa, na dno također poredajte preostale piškote umočene u mlijeko i rum.

2
Gotovo

Vrhnje istucite u šlag te umješajte naribanu limunovu koricu jednog limuna, vanilin šečer, a zatim dodajte šečer u prahu i jogurt.

3
Gotovo

Želatinu pomješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta.
Miješajući je zatim zagrijte dok se ne otopi.
Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.

4
Gotovo

Na dno kalupa kojeg ste obložili piškotama stavite jedan sloj kreme pa na kremu poredajte sloj jagoda narezanih na ploške, a na jagode red namočenih piškota.
Zatim na piškote rasporedite preostalu kremu i na kraju opet posložite sloj jagoda tako da im crveni dio bude okrenut prema gore.
SAVJET: Ako se ne možete ipak dočekati ljeta i sezone jagoda, za ovu tortu dobro će poslužiti i jagode iz kompota :-)

5
Gotovo

Na kraju preko vrha jagoda prelijte preljev za torte koji će jagode dodatno povezati, malo poravnajte/rasporedite preko cijele torte, te tortu stavite na hlađenje u frižider.
SAVJET: Tortu je najbolje ostaviti hladiti preko noći do idućeg dana.
Preljev za torte neka bude crvene boje kako bi dodatno istaknuo jagode i time zaokružio vizualni dio cijele torte :-)

6
Gotovo

Prije posluživanja uklonite kalup i režite kriške te uživajte u laganom i osvježavajućem okusu.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Bakini štipanci
Sljedeći
Ćoravi paprikaš
prijašnji
Bakini štipanci
Sljedeći
Ćoravi paprikaš

Dodajte svoj komentar