Sastojci
-
40 dag Piškote
-
2.5 dcl Mlijeko
-
5 žl Rum
-
2 dcl Slatko vrhnjeza šlag
-
1 kom Limunova korica
-
2 kom Vanilin šećer
-
15 dag Šećer u prahu
-
4 kom (8 dcl) Čvrsti jogurt
-
2 kom (vrećice) Želatina
-
Preljev za torte
-
10 žl Voda
-
40 dag Jagode
-
za namazati kalup Maslac
Upute
Ususret nadolazećem ljetu i novoj sezoni raznog slasnog voća, valja pripremiti i pokoji brzi recept za neku voćnu, laganu fantaziju.
Nema mi većeg i boljeg užitka nego otići u svoj jagodnjak i ubrati svježe i rumene jagode koje mame svojim izgledom.
Još k jagodama pridodate laganu kremu od šlaga i jogurta, malo piškota za podlogu i ubrzo možete prepustiti svoja osjetila uživanju u prefinoj osvježavajućoj slastici.
Priprema
1
Gotovo
|
Okrugli kalup za tortu (promjer 26 cm) premažite otopljenim maslacem. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
Želatinu pomješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. |
4
Gotovo
|
Na dno kalupa kojeg ste obložili piškotama stavite jedan sloj kreme pa na kremu poredajte sloj jagoda narezanih na ploške, a na jagode red namočenih piškota. |
5
Gotovo
|
Na kraju preko vrha jagoda prelijte preljev za torte koji će jagode dodatno povezati, malo poravnajte/rasporedite preko cijele torte, te tortu stavite na hlađenje u frižider. |
6
Gotovo
|
Prije posluživanja uklonite kalup i režite kriške te uživajte u laganom i osvježavajućem okusu. |