1 0
“SNICKERS TORTA” na moj način

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Za biskvit:
Jaje 4 komada
Šećer 8 velikih žlica
Brašno 6 velikih žlica
Prašak za pecivo 1/2 (pola vrećice)
Kakao 2 velike žlice
Ulje 4 velike žlice
Mlijeko 3 velike žlice
Preljev za biskvit:
Mlijeko 30 ml
Kakao napitak 2 velike žlice Bilo koji gotovi kakao napitak
Čokoladni ganache:
Čokolada za kuhanje 500 g
Vrhnje za šlag 500 ml
Margarin 250 g
Kikiriki krema:
Kikiriki 250g Ukoliko ne možete pronaći pečeni neslani kikiriki, potpuno ista zamjena biti će i onaj slani koji ste oprali u nekoliko voda i posušili :)
Margarin 150 g
Kikiriki maslac 2 velike žlice
Šećer u prahu 100 g
Mlijeko 50 ml
Karamel krema:
Šećer 200 g
Voda 2 velike žlice
Vrhnje za šlag 200 ml
Maslac 50 g Ili margarin
Sol na vrh noža
Bijela karamel krema:
Prašak za parfe kremu od vanilije 1 kutija Gotova parfe krema
Mlijeko 500 ml

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

“SNICKERS TORTA” na moj način

Značajke:
  • Desert
Kuhinja:

    Savršeno čokoladna i sočna poslastica u kojoj se miješaju najljepši okusi čokolade, domaće karamele i slasni komadići kikirikija.
    U našem je domu ova torta "bogatog" okusa već nekoliko godina glavna poslastica na blagdanskom stolu.
    Razlika je samo u dekoraciji, iako zbog nekoliko slojeva boja koje dobijete slaganjem torte, dekoracija neće biti niti potrebna, no...Za sve vas koji se volite igrati dekoracijama, baš kao i ja,pretočite svoju maštu, misli i osjećaje u to kako bi dobili onaj svoj "završni štih". Dobar tek! ;)

    • 90 min
    • Broj obroka 15
    • Srednje zahtjevno

    Sastojci

    • Za biskvit:

    • Preljev za biskvit:

    • Čokoladni ganache:

    • Kikiriki krema:

    • Karamel krema:

    • Bijela karamel krema:

    Upute

    Podjeli

    Iako možda za neke izgleda kao “nemoguća misija”, vrijedi se potruditi i s ljubavlju odraditi svaki postupak jer krajnji rezultat je više od oduševljenja, što za oko, što za nepce:)

    Priprema

    1
    Gotovo

    Biskvit:
    Za biskvit je potrebno miješati mikserom jaja sa šećerom dok ne dobijemo gustu pjenušavu smjesu,zatim dodati brašno sa praškom za pecivo, te sve ostale sastojke i miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa bez grudica.
    Smjesu podijeliti na dva dijela i peći u kalupu za torte na papiru za pečenje na 200 stupnjeva, nekih 8-10 minuta, zavisi od pećnice. No zasigurno znate da je biskvit pečen ukoliko ga probodete čačkalicom a na njoj ne ostaju komadići sirovog tijesta. Slobodno možete provjeravati biskvit i otvarati pećnicu više puta, jer kod ovog biskvita pada u vodu teorija da se biskvit neće dići ili će se spustiti ukoliko otvarate pećnicu:)
    Kada ste ispekli oba biskvita, onaj biskvit koji ostaje u kalupu još vrući prelijte polovicom preljeva koji ste pripremili tako da ste u hladno mlijeko dobro umiješali gotovi kakao napitak. Ostatak preljeva prelit ćete po drugoj polovici biskvita tek kada za to dođe vrijeme.

    2
    Gotovo

    Za ganache je potrebno čokoladu za kuhanje izlomiti na manje kockice, preliti je vrhnjem za šlag i u posudi lagano zagrijavati na najmanjoj temperaturi( na štednjaku) dok se sva čokolada ne otopi i ne bude ujednačena smjesa, glatka i sjajna bez grudica. potrebno je neprestano miješati kako se čokolada ne bi primila za rubove posude i zagorila, a to je onda vrlo neprijatan i miris i okus. napominjem, lagana vatra damo da se smjesa rastopi i poveže, nikako ne smijete dovesti do vrenja.
    Nakon što je smjesa postala baš onakva lijepa, glatka i podatna, maknuti posudu sa vatre i dodati margarin. Margarin će se postupno topiti, (potrebno je malo po malo promiješati kako bi se brže istopio),a kada više nigdje ne vidite bijele tragove od margarina znate da je smjesa spremna za tortu.
    Dobiveni ganache podijeliti na dva dijela i prvi dio odmah uliti na onaj biskvit koji je ostao u kalupu. Staviti u zamrzivač da se ganache stisne dok se pripremaju ostale kreme. Drugi dio ganachea ostaviti sa strane. on će se upotrijebiti kasnije.

    3
    Gotovo

    Kikiriki krema.
    Za kikiriki kremu potrebno je samljeti kikiriki, ali ne previše, neka ostane pokoji komadićak. Margarin i kikiriki maslac otopiti na kratko( najbolje u mikrovalnoj), ali smjesa mora biti tekuća i dodati u mljeveni kikiriki. Dodati šećer, mlijeko, dobro promiješati da se dobije ujednačena smjesa koja izgleda kao marmelada. Ne morate brinuti da je krema premekana, ona će hlađenjem postići svoju strukturu.
    nakon što ste pripremili kikiriki kremu, provjerite biskvit sa ganache kremom. već bi trebao biti dovoljno čvrst da preko njega premažete kremu od kikirikija. Ukoliko ipak ganache još nije dobio potrebnu strukturu, ostavite ga još na kratko u zamrzivaču dok se ne stisne. A onda premažite preko njega kremu od kikirikija koju ste pripremili i stavite na hlađenje. Ovoga puta u hladnjak.

    4
    Gotovo

    Karamela:
    Ukoliko ste se ipak odlučili raditi svoju domaću karamel kremu, slijedi postupak. ostali koji nisu imali toliko hrabrosti, postupak stavljanja karamele na tortu je isti, samo će oni u tome slučaju upotrijebiti gore navedeni gotovi preljev od karamele.
    Postupak je sljedeći:
    Šećer i vodu zagrijavati postepeno na laganoj vatri dok se sav šećer ne otopi i ne karamelizira. nakon što ste dobili predivnu boju karamele( nakon što se šećer otopi nije potrebno dugo karamelizirati jer će karamela biti tamnija i gorka),maknuti posudu sa vatre i dodati maslac/margarin, izmiješati i vratiti na laganu vatru. Dodati vrhnje za šlag i sol, kuhati oko 5 minuta dok se ne dobije ujednačena , gusta smjesa.
    Dok je karamela još tekuća i vruća, preliti tanki sloj preko torte, zatim tortu vratiti nazad na hlađenje.
    Najbolje je uzeti veliku jušnu žlicu i njome onako "prošarati" karamelu po torti.
    Ostatak karamele ostaviti sa strane neka se ohladi.

    5
    Gotovo

    Bijela krema sa karamelom:
    Napraviti parfe kremu od gotove parfe kreme(praha) i gore navedene količine hladnog mlijeka.
    Odmah sa strane karamelu koja se ohladila miješati mikserom oko minutu ( može u istoj posudi u kojoj se kuhala i hladila, nije potrebno premještati) dok se ne dobije gusta i blijeda smjesa. Zatim spojiti izmiješanu karamelu sa parfe kremom, dobro izmiješati da se obje kreme spoje i preliti preko torte.

    6
    Gotovo

    Slaganje ostatka torte:
    Sada dolazi na red slaganje onih dijelova torte koje smo ostavili sa strane, na "čekanju" :)
    Na bijelu kremu koju smo stavili na tortu stavljamo drugi dio biskvita, polako sa njega maknemo papir za pečenje i položimo ga u kalup. Odmah ga prelijemo ostatkom preljeva, ali polako, ujednačeno, kako se preljev ne bi pomiješao sa bijelom kremom koja je ispod, već kako bi se zadržao i upio u biskvit.
    Na biskvit dolazi dio ganache kreme koju smo ostavili sa strane. Promiješati je kako ne bi bilo zgusnutih dijelova u njoj, te je lagano preliti preko torte.
    Ove ganache kreme ima dovoljno, tako da znam sa sigurnošću da će vam te kreme ostati dovoljno i za ukrasiti tortu. ne treba je zalijevati preko torte toliko da sve curi sa strane, dovoljno je samo da prekrije biskvit, a ostatak kreme možete ohladiti dok se potpuno ne zgusne, dovoljno je 20 minuta u hladnjaku, zatim je izraditi mikserom i imate savršeno čvrstu kremu koju možete stavljati u šprice za tortu sa raznim nastavcima i po želji stvarati svoje kreacije i dekoracije:
    Ova torta sa slike dekorirana je ružama i ostalim ukrasima od slatkog tijesta. ukoliko nekoga zanima recept za domaće slatko tijesto, slobodno se javite u komentare i otkrit ću vam svoju malu tajnu:):):)
    Želim vam puno slatkih trenutaka uz ovu neizostavnu poslasticu!

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    LOSOS NA AZIJSKI NAČIN
    Sljedeći
    Breskvice
    prijašnji
    LOSOS NA AZIJSKI NAČIN
    Sljedeći
    Breskvice

    6 Comments Sakrij komentare

    Dodajte svoj komentar