0 0
Mini buhtle

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Brašno 500 g
Mlijeko 250 ml
Jaje 1 kom
Ulje 100 ml
Šećer 40 g
Kvasac 1 kom
Rum 1 zlica
Limunova korica
Pekmez

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Mini buhtle

Značajke:
  • Desert
Kuhinja:
    • 60 min
    • Broj obroka 4
    • Srednje zahtjevno

    Sastojci

    Upute

    Podjeli

    Mekane buhtlice za svaku priliku 😊

    Priprema

    1
    Gotovo

    Kvasac rastopiti u 100 ml mlijeka i ostaviti na toplom da se digne. U brasno (pola ostro,pola glatko) umijesiti sve ostale sastojke- jaje, secer, ostatak mlijeka, ulje, rum, limunovu koricu. Na kraju u smjesu dodati kvasac i mlijeko.

    2
    Gotovo

    Tijesto kuhacom umijesiti dok se ne pocne odvajati od stijenki posude.
    Ostaviti pokriveno na toplom mjestu da se odmori i digne.

    3
    Gotovo

    Kad se tijesto diglo, pobrasniti stol i razvaljati na debljinu oko 1 cm.

    4
    Gotovo

    Razvaljano tijesto izrezati na kockice i na svaku staviti zlicu pekmeza, zatim krajeve zatvoriti i formirati kuglicu.

    5
    Gotovo

    Buhtlice stavljati jednu do druge u namasceni brotvanj i peci oko pola sata na 180 stupnjeva sve dok ne dobiju crvenkastu boju

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Mesna štruca u lisnatom tijestu
    Sljedeći
    Savijača od jabuka
    prijašnji
    Mesna štruca u lisnatom tijestu
    Sljedeći
    Savijača od jabuka

    Dodajte svoj komentar