Sastojci
-
50 dag BrašnoMožete koristiti bilo koje brašno
-
po potrebi Sol
-
po potrebi Voda
-
1/2 ulja Ulje
Upute
Nekada se nije trčalo u trgovačke centre po namirnice kao što to većinom svi danas činimo.
Da li je to bilo zbog neimaštine ili zato što smo pripremajući namirnice kod kuće hranili se zdravije?
Dijete sam sela, odrastao na selu, živim na selu i vrlo se rado prisjećam bakine kuhinje i njenog načina pripremanja obroka.
Ovoga puta prenosim vam postupak izrade bakinih štipanaca, tjestenine koja je vrlo često bila prilog raznim umacima, saftovima, a često sam je jeo kao samostalni obrok sa malo vrhnja.
Potrebno je tek nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena.
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
Kada ste umijesili mekanu i glatku kuglu tijesta, ostavite ga neka malo počine. |
3
Gotovo
|
2 Comments Sakrij komentare
Mogu biti i makvici! Umjesto vrhnja se posipaju s makom i šećerom, malo ulja, predobro!
Tako je, odlični su i u slatkoj varijanti.