Bakini štipanci

0 0
Bakini štipanci

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Brašno 50 dag Možete koristiti bilo koje brašno
Sol po potrebi
Voda po potrebi
Ulje 1/2 ulja

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Značajke:
    Kuhinja:
      • 30 min
      • Broj obroka 2
      • Jednostavno

      Sastojci

      Upute

      Podjeli

      Nekada se nije trčalo u trgovačke centre po namirnice kao što to većinom svi  danas činimo.

      Da li je to bilo zbog neimaštine ili zato što smo pripremajući namirnice kod kuće  hranili se  zdravije?

      Dijete sam sela, odrastao na selu, živim na selu i vrlo se rado prisjećam bakine kuhinje i njenog načina pripremanja obroka.

      Ovoga puta prenosim vam postupak izrade bakinih štipanaca, tjestenine koja je vrlo često bila prilog raznim umacima, saftovima, a često sam je jeo kao samostalni obrok sa malo vrhnja.

      Potrebno je tek nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena.

      Priprema

      1
      Gotovo

      U posudu stavite brašno, posolite ga, ulijte ulje te dolijevajte vode koliko vam je potrebno da umijesite mekanu glatku kuglu.
      SAVJET: Možete i ne morate staviti i jedno jaje.

      2
      Gotovo

      Kada ste umijesili mekanu i glatku kuglu tijesta, ostavite ga neka malo počine.
      Za to vrijeme stavite u lonac vode, posolite je i stavite neka zakuha.
      Kada voda provri smanjite vatru, uzmite u jednu ruku tijesto, a sa drugom rukom trgajte malene komadiće/trgance i ubacujte u vodu.
      Kada ste potrošili svo tijesto, lagano promiješajte i ostavite da se skuha.
      Pripazite da vam se ne prekuha.
      SAVJET: Trganci će biti kuhani kada se ponu na površinu vode.

      3
      Gotovo

      Kada su štipanci kuhani, procijedite ih te isperite u hladnoj vodi i vratite u posudu.
      Možete je promiješati sa par kapi ulja kako se prilikom stajanja ne bi slijepila.
      Trgance možete preliti vrhnjem pa ih jesti samostalno, a biti će odlični i u kombinaciji sa nekim umakom ili saftom.

      Recenzije recepta

      Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
      prijašnji
      Grahkaša
      Sljedeći
      Piškota torta od jagoda
      prijašnji
      Grahkaša
      Sljedeći
      Piškota torta od jagoda

      2 Comments Sakrij komentare

      Dodajte svoj komentar