0 0
LICITARSKO SRCE TORTA

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Biskvit 1
Jaje 8
Šećer 8 žlica
Mlijeko 8 žlica
Čokolada u prahu 8 žlica
Ulje 2 žlice
Lješnjak 8 žlica Mljeveni
Prašak za pecivo 1 vrećica
Naranča korica i sok za premazati biskvit
Bjelanjak 5
Šećer 5 žlica
Lješnjak 5 žlica Mljeveni
Ulje 1 žlica
Glatko brašno 3 žlice
Prašak za pecivo 1 žličica
Mlijeko 500 ml
Šećer 100 grama
Vanilija 1 štapić
Glatko brašno 300 grama
Čokolada 200 grama Rastopljena
Slatko vrhnje 200 ml
Keksi 2 žlice Mljeveni
Lješnjak 3 žlice Mljeveni
Tičino masa 1 komad crvena boja
Butterkrema
Maslac 120 dag
Keksi 3 žlice
Šećer u prahu 200 dag

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

LICITARSKO SRCE TORTA

Značajke:
  • Desert

Licitarsko srce torta je napravljena s puno ljubavi za posebnu priliku.

  • 2 sata
  • Broj obroka 16
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • Biskvit 1

  • Butterkrema

Upute

Podjeli

Nadam se da će vas ovaj recept potaknuti da napravite jednu prefinu tortu. Možda izgleda zahtjevno, ali stvarno nije i može se pripremati dan prije biskvit, pa krema pa slagati tek onda. Ukoliko imate bilokakva pitanja, slobodno me pitajte za dodatne upute.

Priprema

1
Gotovo

Za prvi biskvit:

Dobro istući bjelanjke, istuči snijeg s malo soli. Zatim, u drugoj posudi dobro izraditi žumanjke sa šećerom i dodavati ulje i mlijeko. Brašno i prašak za pecivo, te zatim čokoladu u prahu dodati smjesi od žumnjaka i šećera i dobro pjenjačom izmiješati ručno. Polako dodavati bijelanjke toj smjesi i sjediniti u jednu smjesu. U namazani pleh u obliku srca (cca 26 cm) uliti smjesu i peći na 170 stupnjeva, 30 do 35 minutaProvjeriti čačkalicom da li je gotovo. Ohlađeni biskvit prerezati u 2 kore.

2
Gotovo

Biskvit 2:

Izraditi bjelanjke u čvrsti snijeg, pa dodavati postepeno šećer. Dodati 2 žl. ulja, pa žlicu po žlicu postepeno dodavati brašno i dodati na kraju 3 žl mljevenih lješnjaka. Brašno i lješnjak se ne miksaju, već pijenjačom se umiješaju. Opet peći u namazanom plehu oblika srca, na 180 stupnjeva, 15 do 20 min. Ohladiti biskvit. Ne rezati.

3
Gotovo

Slastičarska krema:

Mlijeko zakuhati sa sjemenkama vanilije i poklopiti da stoji 15 min. Žumnjake i šećer izmiksati i umiješati brašno te oddati u hladnom mlazu ohlađeno prokuhano mlijeko. Vratiti sve u lonac na vatru da se smjesa zgusne i miješati lagano da ne zagori. Skinuti s vatre i dodati 200 g čokolade otopljene i dobro promiješati. Pokriti zdjelu prozirnom folijom gdje je krema i ohladiti da se ne stvori korica na kremi. U ohlađenu kremu stavi se utučenog slatkog vrhnja i lagano miksati da se sjedini. Žlicom dodati 3 žl lješnjaka i mljevenog keksa. Čvrsta krema treba biti. Podijeliti na dva djela.

4
Gotovo

1 kora od prvog biskvita malo natopiti sokom od naranče, pola kreme staviti, pa drugi biskvit i ostatak kreme. Malo ohladiti. Na vrh ide bijeli biskvit od bjelanjaka i ne maže se kremom. Dobro ohlađenu tortu dobro namazati butterkremom. Premazanu tortu ponovo izgladiti pa dodati buttercream opet da dobije dobar sloj i dok je vrtite dobro izgladiti. Staviti na hlađenje sat vremena. Zatim razvaljati gotovi kupovni crveni fondant(tičino) i prekriti na ohlađenu tortu i lagano zagladiti i odrezati višak. Dekorirati po želji. Ja sam radila cvijetiće od royal icing kreme dan prije.

mgmandic

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Hladetina
Sljedeći
TORTCE OD BADEMA, KOKOSA I SVJEŽEG VOĆA
prijašnji
Hladetina
Sljedeći
TORTCE OD BADEMA, KOKOSA I SVJEŽEG VOĆA

Dodajte svoj komentar