0 0
Hladetina

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Papar u zrnu 5-6 u zrnu
Lovor 4
Svinjsko meso 20 dkg
Svinjski rep 1
Svinjska uha 2
Svinjske nogice 2
Svinjske kožice 25dkg

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Hladetina

Značajke:
  • Predjelo

Kako je za svaki Božić tradicija kuhati razno razna jela tako se među njima obavezno na našem stolu nađe i hladetina,mrzletina ili piktije kako ko zove ovo divno jelo

  • 6-7sati
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

1.sve sastojke staviti u lonaclonac 2.naliti vodu 3.kuhati6-7 satisati 4.kuhano naliti u zdjelice

 

Priprema

1
Gotovo

Svinjske kožice.svinjska uha,svinjske nožice ,malo repeka i malo meseka sve se to moze na sitnije narezati i stavi se kuhati u lonac ili veču duboku posudu .ovisno o količini sastojaka vode mora biti barem 3litre.stavi se kuhati sa nekoliko lista lovora i par zrna bibera. kuhati se mora jako dugo na tihoj vatri barem 5-6 sati. pred kraj uzmete malo juhice u zlicu i ostavite da se ohladi i vidjet ćetećete dali se sastavila kako mi kažemo ili stvrdnula kao želatina.ako je znači da je hladetina kuhana..ako nije ostavite da se kuha pa opet provjerite žlicom.

2
Gotovo

pred sam kraj dodati sol i malo vegete po ukusu.sve procijediti da nema kosti i naliti u zdjelice a meso rasporediti .ostaviti da se stisne.svima želim Dobar Tek

Mala Munja

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Pureća prsa sa šampinjonima
Sljedeći
LICITARSKO SRCE TORTA
prijašnji
Pureća prsa sa šampinjonima
Sljedeći
LICITARSKO SRCE TORTA

Dodajte svoj komentar