Sastojci
-
u zrnu 5-6 Paparu zrnu
-
4 Lovor
-
20 dkg
-
1
-
2
-
2
-
25dkg
Upute
1.sve sastojke staviti u lonaclonac 2.naliti vodu 3.kuhati6-7 satisati 4.kuhano naliti u zdjelice
Priprema
1
Gotovo
|
Svinjske kožice.svinjska uha,svinjske nožice ,malo repeka i malo meseka sve se to moze na sitnije narezati i stavi se kuhati u lonac ili veču duboku posudu .ovisno o količini sastojaka vode mora biti barem 3litre.stavi se kuhati sa nekoliko lista lovora i par zrna bibera. kuhati se mora jako dugo na tihoj vatri barem 5-6 sati. pred kraj uzmete malo juhice u zlicu i ostavite da se ohladi i vidjet ćetećete dali se sastavila kako mi kažemo ili stvrdnula kao želatina.ako je znači da je hladetina kuhana..ako nije ostavite da se kuha pa opet provjerite žlicom. |
2
Gotovo
|
pred sam kraj dodati sol i malo vegete po ukusu.sve procijediti da nema kosti i naliti u zdjelice a meso rasporediti .ostaviti da se stisne.svima želim Dobar Tek |