Sastojci
- 
                                          250 g Brašno
 - 
                                          150 g Margarin
 - 
                                          100 g Šećer u prahu
 - 
                                          2 kom Jaje
 - 
                                          100 g Šećer
 - 
                                          130 g Tamna čokolada
 - 
                                          50 ml Slatko vrhnjeZa šlag
 - 
                                          Limunova korica
 - 
                                          Ekstrakt vanilije
 - 
                                          Prašak za pecivo
 
Upute
Pita s čokoladom odlična je slastica za blagdane, ali i svakodnevni kolač uz kavu ili čaj. 🙂

Priprema
| 
                       1 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Prosijte brašno s praškom za pecivo i pomiješajte sa šećerom u prahu i ribanom koricom limuna.  | 
                  
| 
                       2 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Dodajte margarin i miješajte prstima dok ne dobijete krupnije mrvice.  | 
                  
| 
                       3 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Razmutite jaje i dodajte mu ekstrakt vanilije te pomiješajte u smjesu brašna i maslaca. Zamijesite mekano i glatko tijesto.  | 
                  
| 
                       4 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Za kremu, rastopite čokoladu na laganoj vatri i ostavite da se malo proglasi. Jaje pjenasto umutite sa šećerom, dodajte slatko vrhnje, ekstrakt vanilije te prohlađenu cokoladu. Smjesu miješajte dok se ne ujedini.  | 
                  
| 
                       5 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Tijesto razvaljajte na papiru za pečenje (ne previše tanko), i utisnite u kalup.  | 
                  
| 
                       6 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             U tijesto ulijte kremu i rasporedite po kalupu.  | 
                  
| 
                       7 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Pitu pecite u pećnici na 160-170 stupnjeva oko 30 min.  | 
                  
| 
                       8 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Prije posluživanja pitu pospite šećerom u prahu ili ribanom čokoladom. :)  | 
                  

              




                
                



