0 0
Sočna uskršnja torta od mrkve

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

BISKVIT
250 g Brašno 250 g
400 g Šećer 400 g
2 čajne žličice Cimet 2 čajne žličice
2 čajne žličice Prašak za pecivo 2 čajne žličice
1 čajna žličica Sol 1 čajna žličica
3 dcl Ulje 3 dcl
4 kom (nerazmućena) jaja 4 kom (nerazmućena)
100 g sjeckanih Orasi 100 g sjeckanih
pola naribane mrkve Mrkva pola naribane mrkve
KREMA
200 g ohlađenog Margarin 200 g ohlađenog
500 g (ABC, Philadelphia..) Sirni namaz 500 g (ABC, Philadelphia..)
400 g s 30% m.m. Mileram 400 g s 30% m.m.
220 g Šećer u prahu 220 g
1 čajna žličica Ekstrakt vanilije 1 čajna žličica
od 1/4 limuna Limunov sok od 1/4 limuna
DEKORACIJA
krupno usitnjeni Orasi krupno usitnjeni

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sočna uskršnja torta od mrkve

Značajke:
  • Desert

Fina, sočna, troslojna torta od mrkve :)

  • Jednostavno

Sastojci

  • BISKVIT

  • KREMA

  • DEKORACIJA

Upute

Podjeli

Ovu tortu sasvim sam slučajno otkrila na jednom obiteljskom okupljanju i od tada niti jedan Uskrs nije prošao bez nje 🙂

Priprema

1
Gotovo

BISKVIT

U većoj posudi sjedinite brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. Uz miješanje dodajte ulje, 4 nerazmućena jaja, a potom ribanu mrkvu i orahe.
Kratko najmanjom brzinom izmiksajte.

2
Gotovo

Kalup za kolače (klasičnog obujma) premažite s malo margarina i pobrašnite, potom ulijte 1/3 smjese. Pecite cca 45 min na 160 stupnjeva. Isti postupak ponovite za dva preostala biskvita. Biskvite ostavite da se ohlade.

3
Gotovo

KREMA

Margarin narežite na manje komade, potom miksajte cca minutu-dvije dok u potpunosti ne omekša. Dodajte potom sirni namaz i ponovno izmiksajte da se smjesa ujednači. Dodajte mileram, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i limunov sok pa izmiksajte.

4
Gotovo

Svaki sloj biskvita, kao i posljednji (gornji) premažite kremom, a možete i malo prijeći s kremom oko torte kako bi se orasi bolje primili. Umjesto oraha možete staviti listiće badema ili mrvice čokolade, ali meni orah nekako najbolje odgovara. Mrkvu možete napraviti od marcipana ili fondanta ili jednostavno kupiti 'gotovu' u trgovini.

admin

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Čokoladne kuglice s lješnjacima
Sljedeći
Čokoladna pita
prijašnji
Čokoladne kuglice s lješnjacima
Sljedeći
Čokoladna pita

Dodajte svoj komentar