Sastojci
-
1 kg Krumpir
-
500 gr Svježi kravlji sir
-
50 dag Šunkaprešana šunka
-
2 kom Jaje
-
25 dag Brašno
-
2 žlice Kiselo vrhnje
-
2 žlice SirTrapist
-
2 žlice Maslac
-
1 žlica Sol
-
pola žlice Papar
-
10 malih Cherry rajčicai maslina
Upute
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto.
U međuvremenu sir ocijedite, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od sira. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.
Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu u posudu za kuhanje i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem.
Kao dekoraciju možete staviti i ražnijiće od narolane šunke, tvrdog sira i cherry rajčica i masline.
Priprema
1
Gotovo
|
Priprema:Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto. |
2
Gotovo
|
Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu u posudu za kuhanje i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem. |
3
Gotovo
|
Kao dekoraciju možete staviti i ražnijiće od narolane šunke, tvrdog sira i cherry rajčica i masline. |