0 0
Rolada od krumpirova tijesta sa sirom i šunkom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Krumpir 1 kg
Svježi kravlji sir 500 gr
Šunka 50 dag prešana šunka
Jaje 2 kom
Brašno 25 dag
Kiselo vrhnje 2 žlice
Sir 2 žlice Trapist
Maslac 2 žlice
Sol 1 žlica
Papar pola žlice
Cherry rajčica 10 malih i maslina

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Rolada od krumpirova tijesta sa sirom i šunkom

Značajke:
  • Predjelo
  • 60 minuta
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto.

U međuvremenu sir ocijedite, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od sira. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.

Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu u posudu za kuhanje i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem.

Kao dekoraciju možete staviti i ražnijiće od narolane šunke, tvrdog sira i cherry rajčica i masline.

Priprema

1
Gotovo

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto.
U međuvremenu sir ocijedite, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od sira. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.

2
Gotovo

Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu u posudu za kuhanje i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem.

3
Gotovo

Kao dekoraciju možete staviti i ražnijiće od narolane šunke, tvrdog sira i cherry rajčica i masline.

noname

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Rokos pizza
Sljedeći
Tagliatelle s kozicama u umaku od bijelog vina
prijašnji
Rokos pizza
Sljedeći
Tagliatelle s kozicama u umaku od bijelog vina

Dodajte svoj komentar