Sastojci
- 
                                          1 kg Krumpir
 - 
                                          500 gr Svježi kravlji sir
 - 
                                          50 dag Šunkaprešana šunka
 - 
                                          2 kom Jaje
 - 
                                          25 dag Brašno
 - 
                                          2 žlice Kiselo vrhnje
 - 
                                          2 žlice SirTrapist
 - 
                                          2 žlice Maslac
 - 
                                          1 žlica Sol
 - 
                                          pola žlice Papar
 - 
                                          10 malih Cherry rajčicai maslina
 
Upute
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto.
U međuvremenu sir ocijedite, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od sira. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.
Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu u posudu za kuhanje i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem.
Kao dekoraciju možete staviti i ražnijiće od narolane šunke, tvrdog sira i cherry rajčica i masline.

Priprema
| 
                       1 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                              Priprema:Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto.  | 
                  
| 
                       2 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu u posudu za kuhanje i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem.  | 
                  
| 
                       3 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Kao dekoraciju možete staviti i ražnijiće od narolane šunke, tvrdog sira i cherry rajčica i masline.  | 
                  

              




                
                



