0 0
Pileća prsa omotana u dalmatinsku pečenicu, punjena sa šampinjonima i sirom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Pileća prsa 300g
Šampinjoni 50g
Vrhnje za kuhanje
Sir 25g Gauda
Dalmatinska pečenica 50g
Mast svinjska
temeljac ili voda
Začini

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pileća prsa omotana u dalmatinsku pečenicu, punjena sa šampinjonima i sirom

Značajke:
  • Glavno jelo

Dosadna suha piletina na bogovski način...

  • 1h
  • Broj obroka 2
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Priprema

1
Gotovo

Očistite šampinjone, narežite ih na tanje ploške ili na manje komadiće, te ih prodinstajte uz dodatak soli 10tak minuta. Kada su šampinjoni pri kraju, dodajte malo vrhnja za kuhanje (tek toliko da bude kremastije punjenje) i prokuhajte još minutu-dvije. Maknite sa vatre i stavite sa strane da se malo ohladi.

2
Gotovo

Uzmite cijeli komad polovine pilećih prsa i razrežite ga na "butterfly" način (razrežite sa strane po dužini tako da se rastvori).

3
Gotovo

Prekrijte meso plastičnom folijom i istucite ga što tanje tako da ga pritom širite i dobijete što veću površinu za punjenje.

4
Gotovo

Začinite unutarnju stranu pilećih prsa (onu na koju stavljate nadjev) i posložite šampinjone i sir. Nemojte pretjerivati s nadjevom tako da možete što bolje zarolati meso i da vam ne počne izlaziti punjenje.

5
Gotovo

Čvrsto zarolajte i omotajte dalmatinskom pečenicom (može se koristiti bilo koja suha šunka ili panceta). Nije potrebno omotati cijeli komad mesa ukoliko šnite šunke nisu dovoljno dugačke, u redu je i ako ih posložite preko mesa tako da bude prekriveno gore i sa strane. Na kraju učvrstite čačkalicama.

6
Gotovo

Meso stavite u lim za pečenje ili vatrostalnu posudu namašćenu svinjskom masti i stavite peći na 200°C (pećnica mora biti prethodno dobro zagrijana). Ukupno vrijeme pečenja je 25-30min.

7
Gotovo

Nakon par minuta pečenja dodajte malo temeljca ili vode, bit će sočnije i ukusnije na kraju. Tijekom pečenja podlijte meso 2-3 puta sa masnoćom u kojoj se peče. Zadnjih 5min pojačajte temperaturu pećnice da se uhvati korica (možda neće biti potrebno, ovisi o pećnici).

8
Gotovo

Na kraju ne zaboravite izvaditi čačkalice, poslužite uz vama omiljeni prilog (preporučam rižu, lagano začinjenu jer je ovo bogato okusima) i uživajte. Dobar tek!

FoodMaster91

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Tatarski biftek
Sljedeći
Knedlice punjene šumskim voćem
prijašnji
Tatarski biftek
Sljedeći
Knedlice punjene šumskim voćem

Dodajte svoj komentar