0 0
Knedlice punjene šumskim voćem

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Griz navrh puna čaša (2 dcl)
Brašno čaša
Šumsko voće
Jaje 2
Šećer
Sol
Ulje 1 dcl
Krušne mrvice
Cimet

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Knedlice punjene šumskim voćem

Značajke:
  • Desert

Slasne, sočne, lagane knedlice bez krumpira :)

  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Dolaskom hladnijih večeri tople knedlice idealne su za druženja uz film ili dobru knjigu i deku 🙂

Priprema

1
Gotovo

U 4 dcl vode ulijte 1 dcl ulja i prstohvat soli pa prokuhajte.

2
Gotovo

Kada je voda proključala maknite lonac s vatre pa umiješajte čašu griza i čašu brašna (koristite navrh punu čašu od 2 dcl). Mikserom (spiralni nastavak) obradite smjesu cca pola minute, zatim je ostavite da se ohladi.

3
Gotovo

U ohlađenu smjesu dodajte dva umućena jaja, pa ponovno kratko obradite mikserom ( miksajte najviše pola minute kako tijesto ne bi postalo žilavo).

4
Gotovo

Smjesa je spremna za nadjev i oblikovanje (od smjese će ispasti 9 većih ili 18 manjih knedlica, a ja sam se ovoga puta odlučila za veće). U sredinu tijesta dodajte nadjev (ja sam koristila smrznuto šumsko voće), po želji možete dodati i prstohvat šećera ili cimeta, pa oblikujte u loptice.

5
Gotovo

Oblikovane knedlice ubacite u ključalu vodu i kuhajte dok se ne podignu na površinu, tada su gotove - cca 10-15 minuta.

6
Gotovo

Dok se knedlice kuhaju, na ulju kratko popržite dvije čaše krušnih mrvica, čašu šećera i žlicu cimeta (pržite do zlatno-rumene boje).
PS- radi dekoracije sam u smjesu dodala i šećer u rozoj boji

7
Gotovo

Gotove knedlice odmah umiješati u prethodno poprženu smjesu i servirati same ili uz sladoled.
U slast!

Mateja Feljan

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Pileća prsa omotana u dalmatinsku pečenicu, punjena sa šampinjonima i sirom
Sljedeći
Ćufte sa zeljem
prijašnji
Pileća prsa omotana u dalmatinsku pečenicu, punjena sa šampinjonima i sirom
Sljedeći
Ćufte sa zeljem

Dodajte svoj komentar