0 0
Tatarski biftek

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Juneći biftek 400g
Jaje 1 žumanjak
Luk 1
Češnjak 4 češnja
Peršin 2 lista
Kiseli krastavci 3
Kapari 6
Feferoni 1 ljuti
Inćuni 4
Slatka mljevena paprika 1 žličica
Senf 1 žličica
Ketchup 1 žlica
Tabasco par kapi
Worcester umak 2 žlice
Konjak 1dcl
Limun par kapi
Ulje par kapi
Sol po želji
Papar po želji
Maslac po želji
Toast po želji

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tatarski biftek

Značajke:
  • Predjelo

hrana za istinske gurmane uz čašu crnog vina.

  • 30 minuta
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Samljeti ili sastrugati juneći ili goveđi biftek. Sitno nasjeckati luk, češnjak, peršin, kisele krastavce, kapare, slane inćune, ljuti feferon. Odvojite žumanjak od bjelanjka. Stavite žumanjak u posudu, dodajte senf, par kapi limunova soka te lagano dolijevajte ulje kako bi napravili majonezu. Zatim dodajte slatku crvenu papriku, luk, češnjak, peršin, kisele krastavce, kapare, slane inćune, ljuti feferon, Worcester umak, tabasco, ketchup,  sol i papar. Sve skupa promiješati. U smjesu dodajte mljeveni ili sastrugani biftek. Posolite. Miješajte smjesu dok ne postane kompaktna smjesa. Dodajte konjak. Poslužite tatarski biftek na tostu s maslacem. Dobar tek!

Priprema

1
Gotovo

Na radnu plohu posložite sve sastojke. Napravite majonezu od žumanjka, senfa, limunovog soka brzo miješajući smjesu s dodavanjem ulja. Dodajte sve sastojke koje ste prethodno nasjeckali i začine. Potom dodajte tabasco te worcester umak i ketchup. Promiješajte.

2
Gotovo

Dodajte mljeveni biftek u smjesu. Konstantno miješajte te dodajte konjak. Posolite po želji.

3
Gotovo

Nakon što ste postigli kompaktnu smjesu, biftek poslužite na tostu s maslacem

hrANA

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Palačinke od banana i kokosa sa šumskim voćem
Sljedeći
Pileća prsa omotana u dalmatinsku pečenicu, punjena sa šampinjonima i sirom
prijašnji
Palačinke od banana i kokosa sa šumskim voćem
Sljedeći
Pileća prsa omotana u dalmatinsku pečenicu, punjena sa šampinjonima i sirom

Dodajte svoj komentar