0 0
Zapečeni grah

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Luk 1 glavica
Mrkva 1 komad
Paprika 3 komada svježa - po vlastitom odabiru
Grah 500 g
Voda po potrebi
Kiselo vrhnje 1 čaša za kuhanje
Kobasica 4 komada po vlastitoj želji
Ajvar 2 žlice
Začini po vlastitoj želji

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Zapečeni grah

Značajke:
  • Glavno jelo

Ovaj recept zasigurno će vas oduševiti svojim savršenim okusom!
Meni i mojoj obitelji ovo je najdraži način pripreme graha! :)

  • 60
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ovo jelo bogato je mnogim sastojcima, ali vrlo jednostavno za pripremu. Svakako probajte i razveselite svoje najdraže!

Priprema

1
Gotovo

Narežite luk i papriku na kockice, a mrkvu na kolutiće.

2
Gotovo

Na zagrijano ulje stavite najprije luk, kada se on počne dinstati dodajte mrkvu. Kada se luk zacakli dodajte i papriku. Dinstajte dok svi sastojci lagano ne omekšaju.

3
Gotovo

Kada su svi sastojci lagano prodinstani dodajte grah i dolijte vodu po vlastitoj procjeni. Bitno je da se svi sastojci lagano kuhaju.
Nakon 10-ak minuta dodajte 2 kobasice izrezane na malo deblje kolutiće, potom dodajte vrhnje, ajvar i začine po želji.
Ako želite da smjesa bude crvenija, dodajte malo slatke crvene paprike.

4
Gotovo

Neka sve lagano kuha dok se ne smanji količina tekućine i dok ne dobijete kompaktnu smesu koja je spremna za pečenje.
Smjesu prespite u posudu za pečenje i na vrh posložite preostale kobasice.

5
Gotovo

Pecite grah u pećnici 40 min na 200 stupnjeva.
Ja najčešće uz ovo jelo poslužim zelenu salatu, odlično paše!
U slast! :)

Dragana Lukač

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
ZAGORSKA JUHA ZA HLADNE DANE
Sljedeći
Zapečena tjestenina s mljevenim mesom
prijašnji
ZAGORSKA JUHA ZA HLADNE DANE
Sljedeći
Zapečena tjestenina s mljevenim mesom

Dodajte svoj komentar