Sastojci
-
2 Crveni luk
-
2 Paprika
-
Feferoni
-
1 kg Grah
-
Koncentrat od rajčice
-
1 Kiselo vrhnje
-
Špek
-
KobasicaKranjska ili po želji
-
SirGauda
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
PRIPREMA GRAHA:Ako se radi o domaćem suhom grahu potrebno ga je preko noći staviti u vodu, a potom sljedeći dan prebaciti u lonac s hladnom posoljenom vodom te kuhati sat-sat i pol, ovisno o grahu i jačini vatre. Ukoliko se radi o granu iz konzerve dovoljno ga je samo dobro oprati i procijediti. |
2
Gotovo
|
Propirjajte cca 7 minuta luk ( dok ne dobije zlatnu boju) i papriku, potom dodajte grah i pirjajte još cca 5 minuta. Dodajte koncentrat ili umak od rajčice, promješajte i ostavite da se krčka 5 minuta, a Vi za to vrijeme premažite vatrostalnu posudu maslacem/mašću/uljem. |
3
Gotovo
|
Grah stavite peći na 200 C cca 40 minuta ( ovisno o pećnici). |
4
Gotovo
|
Potom izvadite, dodajte kobasice, naribani sir te slaninu i zapecite na 200 C još 15-20 minuta ( dok slanina ne bude lijepo pečena). Zapečeni grah možete servirati kao zasebno jelo ili kao prilog mesu. U slast! |