0 0
Zapečeni grah s kobasicom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Crveni luk 2
Paprika 2
Feferoni
Grah 1 kg
Koncentrat od rajčice
Kiselo vrhnje 1
Špek
Kobasica Kranjska ili po želji
Sir Gauda

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečeni grah s kobasicom

Značajke:
  • Glavno jelo
Kuhinja:
  • 90
  • Broj obroka 3
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Zapečeni grah tradicionalno je jelo punog okusa i izuzetno jednostavne pripreme.




Priprema

1
Gotovo

PRIPREMA GRAHA:

Ako se radi o domaćem suhom grahu potrebno ga je preko noći staviti u vodu, a potom sljedeći dan prebaciti u lonac s hladnom posoljenom vodom te kuhati sat-sat i pol, ovisno o grahu i jačini vatre.

Ukoliko se radi o granu iz konzerve dovoljno ga je samo dobro oprati i procijediti.

2
Gotovo

Propirjajte cca 7 minuta luk ( dok ne dobije zlatnu boju) i papriku, potom dodajte grah i pirjajte još cca 5 minuta. Dodajte koncentrat ili umak od rajčice, promješajte i ostavite da se krčka 5 minuta, a Vi za to vrijeme premažite vatrostalnu posudu maslacem/mašću/uljem.

3
Gotovo

Grah stavite peći na 200 C cca 40 minuta ( ovisno o pećnici).

4
Gotovo

Potom izvadite, dodajte kobasice, naribani sir te slaninu i zapecite na 200 C još 15-20 minuta ( dok slanina ne bude lijepo pečena).

Zapečeni grah možete servirati kao zasebno jelo ili kao prilog mesu. U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Lisnato tijesto s pizza punjenjem
Sljedeći
Slane pogačice
prijašnji
Lisnato tijesto s pizza punjenjem
Sljedeći
Slane pogačice

Dodajte svoj komentar