0 0
ZAGORSKA JUHA ZA HLADNE DANE

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Krumpir 2 veća komada
Mast 1 žlica
Luk 1 veći komad
Češnjak 2 režnja
Mrkva 1 komad
Špek 15 dkg
Suho meso 15 dkg
Šampinjoni količina po želji umjesto šampinjona možete staviti i vrganje
Koncentrat od rajčice 1 žlica
Bijelo vino 1 dcl
Brašno 1 žlica
Kiselo vrhnje 1 kom
Sol
Papar
Mljevena paprika
Peršin

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

ZAGORSKA JUHA ZA HLADNE DANE

Značajke:
  • Glavno jelo
  • Predjelo
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ova juha idealna je za hladne dane, ugrije i dušu i tijelo 🙂

Priprema

1
Gotovo

Na zagrijanu mast stavimo sitno sjeckani luk.
Nakon što je luk lagano omekšao dodajte mu kockice špeka i mrkve.
Kada luk zažuti, dodamo ostalo suho meso narezano na kockice ( ali ne presuho, primjerice vratinu, šunku, kobasice) malo popečemo te dodamo rezane šampinjone, ostavimo par minuta da šampinjoni ispuste tekućinu.

2
Gotovo

Nakon što su šampinjoni ispustili vodu dodamo kockice krumpira, sitno sjeckani češnjak, kosani peršin, koncentrat rajčice te začinite sa paprom i mljevenom crvenom slatkom paprikom. Sve dobro promiješamo. Sastojke podlijmo s bijelim vinom i vodom (ili temeljcem ako imate) da bude dva-tri prsta iznad krumpira, i kuhamo na srednjoj vatri dok krumpir ne bude kuhan.

3
Gotovo

Kada krumpir bude kuhan, napravite umak od vrhnja. U kiselo vrhnje umiješamo brašno i ulijemo u juhu i pustimo da još malo kuha....Po potrebi dodamo još začina.
Možemo u juhu dodati samo umućeno kiselo vrhnje bez brašna....sve ovisi kakvu želimo juhu gustu ili laganini.
Dobar tek!

4
Gotovo

Đurđica

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Medaljoni u umaku od bijelog vina
Sljedeći
Zapečeni grah
prijašnji
Medaljoni u umaku od bijelog vina
Sljedeći
Zapečeni grah

Dodajte svoj komentar