0 0
Tijesto za pizzu – više nećete ni pomisliti na dostavu

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Glatko brašno 350g
Oštro brašno 150g
Sol 2 žličice
Šećer 1 žličica
Suhi kvasac 5g
Voda 240ml
Mlijeko 30ml
Maslinovo ulje 30ml

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tijesto za pizzu – više nećete ni pomisliti na dostavu

Značajke:
  • Glavno jelo

Tijesto za pizzu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pripremite doma pizzu iz snova...

  • 15min
  • Broj obroka 2
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Kratke upute za razvlačenje tijesta kao u pizzeriji:
Uzmite tijesto i “ušuškavajte” ga vrteći u rukama (podvlačite ga sa strana tako da se puni zrak sa strane, tako ćete na kraju dobiti onu lijepu koricu i izgled). Stavite na pobrašnjenu podlogu i utisnite šakom u sredinu tijesta. Okrenite tijesto i također ustisnite sredinu šakom.
Sada uzmite tijesto u ruke i vrtite ga kroz dlanove lagano pritiskajući zrak iz sredine u korice. Kada vam se tijesto dovoljno raširi, stavite ga na pobrašnjenu površinu i lagano pritiskajući dlanovima sredinu vrtite tako da istovremeno širite tijesto i nastavite gurati zrak prema krajevima. Radite to dok niste zadovoljni debljinom tijesta.
Iako zvuči konpkicirano, stvarno nije. Kad osjetite pod prstima, ići će samo od sebe. Poanta je samo zrak gurati u rubove i to je to.

Priprema

1
Gotovo

Pomiješajte brašno, sol, šećer i kvasac u zdjeli.

2
Gotovo

Dodajte vodu, mlijeko i ulje te pomiješajte sve sastojke da se sjedine i počnu formirati tijesto.

3
Gotovo

Prebacite tijesto na podlogu lagano pobrašnjenu oštrim brašnom i mijesite ga nekoliko minuta, dok ne postane glatko i mekano.

4
Gotovo

Ostavite ga u posudi pokrivenoj čistom krpom na sat, sat i pol.

5
Gotovo

Razvaljajte tijesto, stavite rajčicu, šunku, sir, gljive ili koje god sastojke volite i uživajte u vrhunskoj domaćoj pizzi.

6
Gotovo

Ako odlučite razvući tijesto na ovaj način, slobodno ga pecite na najjačoj temperaturi pećnice, bit ćete sigurni da je skroz pečeno čim dobije lijepu zlatnu boju.

7
Gotovo

Također, kada je pizza pečena, premažite koricu sa mješavinom maslinovog ulja i vode.

FoodMaster91

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Čokoladni muffini
Sljedeći
Najbolja Mađarica
prijašnji
Čokoladni muffini
Sljedeći
Najbolja Mađarica

Dodajte svoj komentar

escort Muğla Aydın Escort bayan Çanakkale Escort escort bayan balıkesir