0 0
Najbolja Mađarica

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Kore
400 grama Glatko brašno 400 grama pomiješati sa oštrim brašnom
400 grama Oštro brašno 400 grama pomiješati sa glatkim brašnom
150 grama Šećer 150 grama
3 kom Jaje 3 kom
200 mililitara Kiselo vrhnje 200 mililitara
1 kom Prašak za pecivo 1 kom
1 kom Vanilin šećer 1 kom
Fila
1500 mililitara Mlijeko 1500 mililitara
8 žlica Oštro brašno 8 žlica uzvrh punih
4 žlice Gustin 4 žlice uzvrh punih
10 žlica Šećer 10 žlica
300 grama Čokolada za kuhanje 300 grama
250 grama Maslac 250 grama
Glazura
100 grama Čokolada 100 grama
3 žlice Ulje 3 žlice

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Najbolja Mađarica

Značajke:
  • Desert
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • Kore

  • Fila

  • Glazura

Upute

Podjeli

Priprema

1
Gotovo

Izmiksajte šećer i maslac i zatim jedno po jedno jaje, i sad umješajte i kiselo vrhnje.

2
Gotovo

Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i dodajte malo po malo smjesi dok to mikser dozvoljava,ostatkom brašna umjesite ručno u tijesto.
Stavite ga na hlađenje 1 sat.

3
Gotovo

E sada ako volite tanje kore od ove količine vam može izaći 7-8 kora,ako kao ja volite mađaricu sa deblim korama tijesto podijelite na 5 kuglica

4
Gotovo

Kore valjam na pamučnom stolnjaku najbolje stolnjaku od damasta.
Inače to radim i direktno na pek papiru.

5
Gotovo

Koru skupa sa papirom prebacite na pleh i pecite otp 5-7 minuta na 190,nemojte da vam kore pregore dobro pripazite moraju ostati bijele.

6
Gotovo

Kore kada su gotove slažite jednu na drugu skupa sa papirom da se ne zaljepe.

7
Gotovo

FILA

Litru mlijeka stavite kuhati,u ostatak mlijeka umješajte oštro brašno,gustin,šećer.
kada vam je mlijeko prokuhalo izlijte smijesu u provrelo mlijeko i cijelo vrijeme miksajte mikserom dok se ne zgusne krema ,maknite sa vatre.

8
Gotovo

U još vrelu kremu dodajte izlomljenu čokoladu i izmiksajte.

9
Gotovo

E sada dodajte i maslac iskrižan na listiće takođe izmiksajte dok se sve ne otopi i poveže,kremu stavite na hladno mjesto ne mora biti hladnjak. Kremu podijelite na četri jednaka dijela,ako ste radili sedam kora onda šest dijelova.
premažite kore kremom,gornju zadnju ne premazujete.

10
Gotovo

Kada ste kore premazali, opteretite ih i tek sutradan glazirajte i sijecite.

11
Gotovo

Kolač prelijte glazurom(otopite na pari slatko vrhnje i čokoladu),kada se stisne glazura kolač možete izrezati.

Mitka22

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Tijesto za pizzu – više nećete ni pomisliti na dostavu
Sljedeći
Kolač sa rupama
prijašnji
Tijesto za pizzu – više nećete ni pomisliti na dostavu
Sljedeći
Kolač sa rupama

3 Comments Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar