Sastojci
-
Kore
-
400 grama Glatko brašnopomiješati sa oštrim brašnom
-
400 grama Oštro brašnopomiješati sa glatkim brašnom
-
150 grama Šećer
-
3 kom Jaje
-
200 mililitara Kiselo vrhnje
-
1 kom Prašak za pecivo
-
1 kom Vanilin šećer
-
Fila
-
1500 mililitara Mlijeko
-
8 žlica Oštro brašnouzvrh punih
-
4 žlice Gustinuzvrh punih
-
10 žlica Šećer
-
300 grama Čokolada za kuhanje
-
250 grama Maslac
-
Glazura
-
100 grama Čokolada
-
3 žlice Ulje
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Izmiksajte šećer i maslac i zatim jedno po jedno jaje, i sad umješajte i kiselo vrhnje. |
2
Gotovo
|
Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i dodajte malo po malo smjesi dok to mikser dozvoljava,ostatkom brašna umjesite ručno u tijesto. |
3
Gotovo
|
E sada ako volite tanje kore od ove količine vam može izaći 7-8 kora,ako kao ja volite mađaricu sa deblim korama tijesto podijelite na 5 kuglica |
4
Gotovo
|
Kore valjam na pamučnom stolnjaku najbolje stolnjaku od damasta. |
5
Gotovo
|
Koru skupa sa papirom prebacite na pleh i pecite otp 5-7 minuta na 190,nemojte da vam kore pregore dobro pripazite moraju ostati bijele. |
6
Gotovo
|
Kore kada su gotove slažite jednu na drugu skupa sa papirom da se ne zaljepe. |
7
Gotovo
|
FILALitru mlijeka stavite kuhati,u ostatak mlijeka umješajte oštro brašno,gustin,šećer. |
8
Gotovo
|
U još vrelu kremu dodajte izlomljenu čokoladu i izmiksajte. |
9
Gotovo
|
E sada dodajte i maslac iskrižan na listiće takođe izmiksajte dok se sve ne otopi i poveže,kremu stavite na hladno mjesto ne mora biti hladnjak. Kremu podijelite na četri jednaka dijela,ako ste radili sedam kora onda šest dijelova. |
10
Gotovo
|
Kada ste kore premazali, opteretite ih i tek sutradan glazirajte i sijecite. |
11
Gotovo
|
Kolač prelijte glazurom(otopite na pari slatko vrhnje i čokoladu),kada se stisne glazura kolač možete izrezati. |
3 Comments Sakrij komentare
Piše izmjesajte šećer i maslac za kore. Nebi bilo naodmet da piše koliko maslaca ide u kore.
Ja se ispričavam ide 250 g maslaca.
😊👍sve pet samo sam ja stavila 200 grama pošto nisam znala točno .Hvala