Sastojci
- 
                                          
MARINADA
 - 
                                          3 jušne žlice Ulje
 - 
                                          od pola limuna Limunov sok
 - 
                                          1 čajna žlica Senf
 - 
                                          prstohvat Tucana paprika
 - 
                                          Sol
 - 
                                          Papar
 - 
                                          Mediteranski začin
 - 
                                          4 kom Pileći batak
 - 
                                          1/2 l pileći temeljac
 - 
                                          
PRILOG
 - 
                                          Krumpir
 - 
                                          Mrkva
 - 
                                          Rajčica
 - 
                                          Luk
 - 
                                          Tikvica
 - 
                                          Vegeta
 - 
                                          Sol
 - 
                                          Papar
 - 
                                          Paprika crvena
 
Upute
Pileći batak s povrćem je klasični batak kakvog znamo, ali u šarenijem ruhu 🙂
Priprema zaista ne zahtijeva puno vremena, a rezultat su slasni i sočni bataci.

Priprema
| 
                       1 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                              MARINADANapravite marinadu od svih sastojaka, premažite njome batke i ostavite u hladnjaku cca sat vremena da se sve lijepo upije. Papriku, tikvice, luk i rajčice također narežite na trakice/ploškice. Povrća količinski stavite koliko vam odgovara, ja na kilogram krumpira volim staviti cijelu mrkvu srednje veličine, 3 cherry rajčice, pola tikvice, 3/4 luka i pola crvene paprike.  | 
                  
| 
                       2 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Nakon sat vremena izvadite meso iz marinade i poigrajte se začinima. Ovog sam puta na 2 batka napravila džepiće u koje sam stavila povrće (luk, papriku i tikvicu), a na druga dva batka sam lagano odvojila kožu od mesa prstima, te unutrašnjost premazala maslacem i mediteranskim začinima, a kožu na sva četiri batka premazala sam i s malo maslaca kako bi se napravila lijepa korica.  | 
                  
| 
                       3 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Batke, lagano kuhane krumpire i mrkvu, te ostalo povrće i začine stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali maslacem, lagano promiješajte kako bi se svi začini i sastojci povezali pa prelijte šefljom pilećeg temeljca.  | 
                  
| 
                       4 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Vatrostalnu posudu prekrijte folijom (vilicom napravite rupice kako bi para izlazila) i stavite peći najprije na sat vremena na 180 C (tijekom pećenja preokrenite meso i povrće kako bi se sve ravnomjerno ispeklo, a možete i podlijevati s pilećim temeljcem). Nakon sat vremena maknite foliju i pecite još cca 15-30 minuta na 200 C, ovisno o pećnici.  | 
                  
| 
                       5 
                        Gotovo 
                         | 
                    |
| 
                       6 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             | 
                  

              





                                
                                
                                
                                
                
                



