0 0
Bakina prežgana juha

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Mast 2 žlice Dvije do 3 žlice masti
Glatko brašno 5 žlica Stavite 4 do 5 ravnih žlica brašna.
Češnjak 2 češnja Možete staviti 1 češanj, ja volim aromatičniji okus pa stavim 2 češnja.
Paprika crvena 1 žlica Stavite 1 ravnu žlicu paprike
Voda 2L Pripremite si sa strane oko 1.5L do 2L vode, neka bude topla jer će vam biti potrebno manje vremena kako bi zavrila kada zalijete brašno.
Jaje 1kom Jaje razmutite u šalici
Začini po želji Sol, papar, može i vegeta

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Bakina prežgana juha

Značajke:
  • Juha

Ova, rekao bih starinska juha bila je vrlo često na bakinom meniju, najčešće za doručak.

  • 15 min
  • Broj obroka 5
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Rekli bi u narodu da je ova juha kao lijek za npr. pokvarenu probavu.

Moje bake više nema, ali ja je vrlo često pripremam jer je volim jesti i budi mi sječanje na djetinjstvo.

Vrlo je jednostavno za pripremu, a vrlo ukusna.

Želim vam da iskušate recept ( vrlo rijetko u kuhinji radim po receptu i nekim mjerama tako da sve sastojke možete upotrijebit onako po vašoj nekoj procjeni) i dobar vam tek.

 

Priprema

1
Gotovo

U rajnglu stavite 2-3 žlice masti i kada se rastopi stavite 4-5 žlica brašna te pržite na laganoj vatri dok ne dobije zlatno žutu boju.
Pržite brašno kao dok radite zapršku.

2
Gotovo

Kad vam brašno dobije zlatno žutu boju dodajte sitno nasjeckan češnjak, te smanjite vatru da ne zagori.

3
Gotovo

Kad ste stavili češnjak odmah stavite i crvenu papriku, malo promješajte i sve zalijte sa toplom vodom u isto vrijeme mješajući kako se ne bi stvorile grudice (najbolje pjenjačom).

4
Gotovo

Kada ste zalili vodu, začinite po želji.
Možete samo posoliti i popapriti, ja volim dodati i vegete.
Kada juha provrije na samome kraju iz šalice vilicom grabite razmučeno jaje te "šarajte" po juhi. Kako će jaje doći u doticaj sa vrelom juhom tako će očvrsnuti.
Napomena: kada zalijete brašno vodom ubrzo će se juha zgusniti odnosno dobiti svoju teksturu, vidjet ćete i procjeniti sami da li vam je pregusta. U tom slučaju još malo dodajte vode.

5
Gotovo

Juhu poslužite još vruću u koju možete ubaciti kockice suhog prženog kruha ili kupovnih jušnih kuglica.
Dobar vam tek želim.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Pileći batak s povrćem
Sljedeći
Pečena bundeva
prijašnji
Pileći batak s povrćem
Sljedeći
Pečena bundeva

Dodajte svoj komentar