Sastojci
- 
                                          1 kom BundevaAko nemate bundevu Turkinju, odlična je i bundeva Hokaido
 
Upute
Odrastajući na selu, kao klinac nisam tih 80-tih poznavao baš previše kojekakvih slatkiša, već sam se sladio razno raznim “selskim” delicijama.
Jedna od takvih delicija bila je i bundeva. Nekima bundeva ko bundeva no meni je obilježila djetinjstvo, a i sada mi budi lijepe uspomene i sjećanja na moju baku koja mi ih je pekla. Taj miris koji se tada širio iz pećnice po čitavoj kući nemoguće je opisati.
U to vrijeme osim za ishranu stoke mislim da ljudi baš i nisu previše poznavali nutritivne vrijednosti bundeve kao što je to poznato danas.
U novije vrijeme bundeva je vrlo zastupljena namirnica u kuhinji, od priprema raznih juha, kolača, kompota i ostalih slastica.
Vrlo često je kroz godinu koristim u pripremama raznih jela, ali najviše je volim u ovom zimskom periodu jednostavno pečenu u pećnici.
Za takvu izvedbu najbolja je bundeva Turkinja, a ovisno o podneblju gdje se koristi poznajemo je još i pod nazivima Srijemkinja, Pečenica, Varadinka …
Ja je obavezno svake godine sadim u svom vrtu, a ako niste u mogućnosti sami je ugojiti možete je naći na tržnicama.
Preporučam da svakako probate ovu deliciju i želim vam dobar tek.

Priprema
| 
                       1 
                        Gotovo 
                         | 
                    |
| 
                       2 
                        Gotovo 
                         | 
                    |
| 
                       3 
                        Gotovo 
                         | 
                    

              




                                
                                
                                
                
                
