0 0
JUHA OD BUNDEVE

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Bundeva 700 g hokaido je jedna od vrsta bundevi koja svojim okusom i teksturom savršeno odgovara jelima ‘sa žlicom
Krumpir 2 komada
Crveni luk 1
Češnjak
Vrhnje za kuhanje 10 dcl
Bučino ulje
Bučine sjemenke za dekoraciju
Vegeta
Papar
Sol

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

JUHA OD BUNDEVE

Značajke:
  • Juha
Kuhinja:

Krem juha od kraljice jesenskog stola – bundeve savršen je, jednostavan i zdrav obrok koji se brzo priprema.

  • 110 minuta
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Bundeve s razlogom nazivaju kraljicama jeseni jer su bogate vitaminima A, C, E i folnim kiselinam te mineralima i elementima u tragovima (primjerice, kalija, kalcija, selena i fosfora). Ulje dobiveno od koštica bundeve posebno je dragocjeno u ljekovitom smislu jer sadrži vrijedne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate, te vitamine A, B1, B2, B6, C i D.

Osim što je jako zdrava, okus bundeve savršeno opisuje tonove jeseni, zato ovu juhu zaista rado pripremam.

 

Priprema

1
Gotovo
30

Za početak operite i narežite bundevu te je očistite od koštica. Bundevu ćemo prije kuhanja staviti u pećnicu na 200 stupnjeva cca na 25-30 minuta kako bi omekšala i zadržala punoću okusa. Stavite li je odmah kuhati prebrzo omekša i gubi okus.

2
Gotovo
30

Dok se bundeva peće iskoristit ćemo vrijeme i pripremiti ostale sastojke. U dublji lonac ulijte ulje, pričekajte da se zagrije i potom dodajte nasjeckani krumpir, češnjak i luk. Dodajte sol, papar, Vegetu, kratko propirjajte pa umješajte cca litru i pol vode, lonac poklopite i ostavite da krčka. Nakon cca 25- 30 minuta, ovisno o veličini komada, bundeva je spremna za kuhanje. (Nije važno slijediti točnu gramažu namirnica, već samo paziti da omjer bundeve bude veći od omjera krumpira. Na primjer, na pola kilograma bundeve, 1 krumpir srednje veličine sasvim je dovoljan).

3
Gotovo
10

Izvadite bundevu i pričekajte da se malo ohladi, potom ogulite koru i narežite je na manje kockice. Dodajte u lonac, sve zajedno promješajte i ostavite da se kuha 10-ak minuta. Ukoliko vam se juha čini gusta, možete po potrebi dodati malo vode.

4
Gotovo
2

Nakon što su se okusi povezali, usitnite sve sastojke štapnim mikserom do kremaste teksture. Dodajte vrhnje za kuhanje i po želji 1 g cimeta / muškatnog oraščića. Promješajte još jednom i ostavite da krčka još 2 minute.

5
Gotovo

SAVJET

Vaša juha sada je gotova i spremna za posluživanje. Za dekoraciju možete koristiti vrhnje za kuhanje, bučino ulje te bučine sjemenke. U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
PUNJENE PLJESKAVICE I GURMANSKI KRUMPIR
Sljedeći
Zapečeni krumpir sa kobasicama
prijašnji
PUNJENE PLJESKAVICE I GURMANSKI KRUMPIR
Sljedeći
Zapečeni krumpir sa kobasicama

Dodajte svoj komentar