0 0
Pileći batak s povrćem

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
MARINADA
Ulje 3 jušne žlice
Limunov sok od pola limuna
Senf 1 čajna žlica
Tucana paprika prstohvat
Sol
Papar
Mediteranski začin
Pileći batak 4 kom
pileći temeljac 1/2 l
PRILOG
Krumpir
Mrkva
Rajčica
Luk
Tikvica
Vegeta
Sol
Papar
Paprika crvena

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pileći batak s povrćem

Značajke:
  • Glavno jelo

Jednostavno i sočno :)

  • 1.45 h
  • Broj obroka 2
  • Jednostavno

Sastojci

  • MARINADA

  • PRILOG

Upute

Podjeli

Pileći batak s povrćem je klasični batak kakvog znamo, ali u šarenijem ruhu 🙂

Priprema zaista ne zahtijeva puno vremena, a rezultat su slasni i sočni bataci.

Priprema

1
Gotovo

MARINADA

Napravite marinadu od svih sastojaka, premažite njome batke i ostavite u hladnjaku cca sat vremena da se sve lijepo upije.
Za to vrijeme pripremite prilog: krumpir obijelite, narežite na kockice/ploške, isto napravite i s mrkvom, pa stavite zajedno kuhati u lagano posoljenu vodu na malu vatru, tek toliko da omekane (cca 20 minuta).

Papriku, tikvice, luk i rajčice također narežite na trakice/ploškice. Povrća količinski stavite koliko vam odgovara, ja na kilogram krumpira volim staviti cijelu mrkvu srednje veličine, 3 cherry rajčice, pola tikvice, 3/4 luka i pola crvene paprike.

2
Gotovo

Nakon sat vremena izvadite meso iz marinade i poigrajte se začinima. Ovog sam puta na 2 batka napravila džepiće u koje sam stavila povrće (luk, papriku i tikvicu), a na druga dva batka sam lagano odvojila kožu od mesa prstima, te unutrašnjost premazala maslacem i mediteranskim začinima, a kožu na sva četiri batka premazala sam i s malo maslaca kako bi se napravila lijepa korica.

3
Gotovo

Batke, lagano kuhane krumpire i mrkvu, te ostalo povrće i začine stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali maslacem, lagano promiješajte kako bi se svi začini i sastojci povezali pa prelijte šefljom pilećeg temeljca.

4
Gotovo

Vatrostalnu posudu prekrijte folijom (vilicom napravite rupice kako bi para izlazila) i stavite peći najprije na sat vremena na 180 C (tijekom pećenja preokrenite meso i povrće kako bi se sve ravnomjerno ispeklo, a možete i podlijevati s pilećim temeljcem). Nakon sat vremena maknite foliju i pecite još cca 15-30 minuta na 200 C, ovisno o pećnici.

5
Gotovo

Kao dodatni prilog volim servirati i kruh koji sam prethodno premazala s maslacem sa začinskim biljem (Meggle) i kratko tostirala. Naravno, ništa bez zelene salate :)
U slast!

6
Gotovo

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Dadini makaroni sa piletinom u umaku
Sljedeći
Bakina prežgana juha
prijašnji
Dadini makaroni sa piletinom u umaku
Sljedeći
Bakina prežgana juha

Dodajte svoj komentar