Sastojci
-
200 g Glatko brašno
-
200 ml Mlijeko
-
1 kom Jaje
-
1 žličica Suhi kvasac
-
1 žličica Šećer
-
pola žličice Sol
-
0,5 l Ulje
Upute
Uštipci, ili kako ih kod mene zovu žličnjaci, moj su omiljeni zimski desert!
Kako ne volim slatko, žličnjaci su za mene savršen desert, spravljam ih po starom bakinom receptu pa nisu ni preslatki ni preslani, više neutralni tako da se svatko može poigrati s nadjevom ili posipom po želji. Nakon što su gotovi ja ih samo posipam s malo šećera u prahu, dok ih za ostatak obitelji i prijatelja punim raznim nadjevima, od Lino Lade i čokolade do pekmeza. Također, možete dodati i ribanu koricu limuna, ekstrakt vanilije ili rum… red je na vašoj mašti 🙂
Priprema
1
Gotovo
30 min
|
Lagano zagrijte 200 ml mlijeka tako da bude mlako, pogodno za kvasac, dodajte u mlijeko jednu žličicu kvasca i jednu žličicu šećera, ostavite da 'odmara' 10 minuta. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|