1 0
Povrtni popečci

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

380 g cca Krumpir 380 g cca
370 g cca Tikvica 370 g cca
120 g cca Mrkva 120 g cca
prstohvat svježeg/suhog Peršin prstohvat svježeg/suhog
3 kom Jaje 3 kom
1 istisnuti ili sitno sjeckani češanj Češnjak 1 istisnuti ili sitno sjeckani češanj
100 g cca Glatko brašno 100 g cca
prstohvat Sol prstohvat
prstohvat Papar prstohvat

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Povrtni popečci

Brzo, zdravo, zanimljivo :)

  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Povrtni popečci/polpete idealni su za dane kada ste u stisci s vremenom, ali volite pojesti zdrav i zanimljiv prilog uz meso.

Na omjere kod sastojaka ne morate paziti, dodajte/oduzmite po svojoj želji, a ovako ih radim ja:

Priprema

1
Gotovo

Ogulite krumpir pa ga naribajte na ribež, zatim tikvice (ne treba ih guliti) i mrkvu, promiješajte pa dobro ocijedite jer tikvice sadrže dosta tekućine.

2
Gotovo

U povrće dodajte jaja, brašno, peršin, češnjak, posolite, popaprite i promiješajte da se svi sastojci sjedine.

3
Gotovo

Između ruku napravite kuglicu od smjese pa je spljoštite između dlanova i stavite peći na vruće ulje cca 5-7 minuta.
PS- ako želite pravilan okrugli oblik, popečke možete raditi pomoću okrugle modle za kolače, ali ja ih volim ovako 'čupave' :)

4
Gotovo

Servirajte uz meso ili vrhnje.
U slast! :)

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Krpice sa zeljem
Sljedeći
Mesna štruca u lisnatom tijestu
prijašnji
Krpice sa zeljem
Sljedeći
Mesna štruca u lisnatom tijestu

Dodajte svoj komentar