2 0
Kruh bez kvasca

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Glatko brašno 700 g
Prašak za pecivo jedna vrećica
Sol 12 g
Maslac 100 g
Jogurt 400 ml
Ulje za premazivanje tjesta

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruh bez kvasca

Značajke:

    Lagan i ukusan :)

    • Srednje zahtjevno

    Sastojci

    Upute

    Podjeli

    Kruh bez kvasca zdrava je i ‘laganija’ verzija klasičnog pekarskog kruha na kakvog smo navikli.

    Ne samo da laganije ‘sjeda’, on se također i lakše probavlja te pomaže kontroliranju glukoze u krvi (i naravno, nema “dizanja” pa je gotov za čas).

    U moru recepata za kruh bez kvasca, nekako mi se najviše svidio onaj Sašin iz Sašine kuhinje, pa stavljam link na njegov video recept:

    Priprema

    1
    Gotovo

    U jednoj posudi najprije promiješati sve praškaste sastojke; brašno, sol, prašak za pecivo, a u drugoj jogurt i maslac (rastopljeni)

    2
    Gotovo

    Suhe sastojke postepeno umiješajte s mokrima pa zamijesite tijesto

    3
    Gotovo

    Kada ste zamijesili tijesto, ostavite ga da pokriven "odmara" cca 5 minuta

    4
    Gotovo

    Promijesite i rukama "stanjite" na cca 2 cm debljine pa prenijeti na lim za pečenje.
    S obrnutom stranom kuhače malo propikajte tijesto pa ga premažite uljem i stavite peći cca pola sata na 200 C

    5
    Gotovo

    U slast! :)

    Krešo

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Kiflice gotove za “čas”
    Sljedeći
    Burek sa sirom – sirnica
    prijašnji
    Kiflice gotove za “čas”
    Sljedeći
    Burek sa sirom – sirnica

    Dodajte svoj komentar