0 0
Domaći mini burgeri

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

PLJESKAVICE
Mljeveno juneće meso 500 g
Hamburger 50-70 g
Sir dimsi 50 g
Češnjak 1
Luk 1/2
Ljuta mljevena paprika
Sol
Papar
HAMBI PECIVA
Glatko brašno 250 g
Mlijeko 100 ml
Jaje 1
Šećer 1 čajna žlićica
Sol 1 čajna žlićica
Maslac 20 g
Suhi kvasac 1
Žumanjak 1
Sezam
Origano

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domaći mini burgeri

  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • PLJESKAVICE

  • HAMBI PECIVA

Upute

Podjeli

Preeeeeukusni domaći burgeri u mojoj režiji 😀

Priprema

1
Gotovo

Priprema hambi peciva

Zagrijte mlijeko da bude toplo (ne kipuće), dodajte šećer, kada se rastopi, maknite mlijeko s vatre, dodajte kvasac pa ostavite 10 minuta.
Rastopite maslac na laganoj vatri pa ga ulijte u mlijeko.

2
Gotovo

U drugu posudu uspijate brašno, dodajte sol, jaje pa ulijte prethodno pripremljeno mlijeko s kvascem i promiješajte.
Umijesite tijesto, podijelite ga u cca 9 manjih kuglica, prekrijte krpom pa ostavite da se diže 2 sata.

3
Gotovo

U žumanjak dodajte par kapi maslinova ulja, pa premažite kuglice, posipajte ih sezamom i origanom, pa pecite cca 15 minuta na 200 C.

4
Gotovo

PLJESKAVICE

U mljeveno meso dodajte na kockice narezan hamburger, sir i luk, dodajte mljevenu papriku, sol i papar pa promiješajte smjesu.
Ostavite u hladnjaku cca sat vremena pa oblikujte malene pljeskavice (po mogućnosti da imate onoliko pljeskavica koliko imate peciva, ja sam dobio 9 peciva i 9 pljeskavica).
Pecite dok se ne zarumene

5
Gotovo

Umak sam radio od kombinacije kečapa i majoneze, a vi možete dodati senf. Od povrća sam koristio kisele krastavce, cherry rajčice, luk i salatu.

6
Gotovo

U slast!

Mario Maričković

Mladi gastro amater koji se od posla opušta u kuhinji uz eksperimentiranje s hranom

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Bruskete na Marijev način
Sljedeći
Piletina s tjesteninom u umaku od šampinjona i parmezana
prijašnji
Bruskete na Marijev način
Sljedeći
Piletina s tjesteninom u umaku od šampinjona i parmezana

Dodajte svoj komentar