0 1
Pohane punjene pljeskavice

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Mljeveno meso 50 dkg Možete staviti pola junećeg, a pola svinjskog mesa.
Češnjak 2 češnja
Crveni luk 1 manja glavica
Sir Gauda 10 dkg Možete koristiti bilo koji sir
Jaja 3 kom 1 jaje za u smjesu, a dva jaja će vam trebati za paniranje.
Sol, papar, vegeta po želji
Brašno Za paniranje
Krušne mrvice Za paniranje

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Pohane punjene pljeskavice

Značajke:
  • Glavno jelo
  • 30 min
  • Broj obroka 5
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Kada imate na raspolaganju mljeveno meso varijante za pripremu istog su bezbrojne.

Veliku popularnost zauzele su pohane punjene pljeskavice.

Za mljeveno meso možete koristiti junetinu, svinjetinu, puretinu.

Ovaj obrok osobito je popularan kod djece jer izgleda vrlo privlačno, a ovisno o punjenju može biti i vrlo zdrav obrok.

Priprema

1
Gotovo

Pomješajte mljeveno meso u plastičnoj posudi te dodajte sitno sjeckani crveni i bijeli luk, jaje i sve začine po želji.
SAVJET: Bijeli i crveni luk možete obraditi u multipraktiku.

2
Gotovo

Sve sastojke dobro izmješajte rukom.
Smjesu možete napraviti i nekoliko sati prije kuhanja tako da smjesa odstoji kako bi se svi sastojci i začini dobro povezali.

3
Gotovo

Od smjese mljevenog mesa radite kuglice srednje veličine, stavite na dasku, preko kuglice stavite vrećicu za zamrzavanje pa preko toga manju dasku sa kojom ćete pritisnuti kuglicu sve dok ne dobijete tanku okruglu pljeskavicu.

4
Gotovo

Na jednu polovicu pljeskavice stavite deblju šnitu sira pa preostalom polovicom pljeskavicu preklopite i krajeve pritisnite prstima kako bi se gornji sloj povezao sa donjim.
SAVJET: Za punjenje možete koristiti sir, šunku, gljive, povrće ....... sve po vašem izboru i ukusu.

5
Gotovo

Postupak ponovite sve dok i posljednju kuglicu ne pretvorite u punjenu pljeskavicu

6
Gotovo

Sada pripremite jaja, brašno i krušne mrvice te pljeskavice ispanirajte i pripremite za pohanje.
Pohajte u vrućem ulju na laganoj vatri, sa jedne i druge strane.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Zapečena tjestenina s mljevenim mesom
Sljedeći
Tiramisu
prijašnji
Zapečena tjestenina s mljevenim mesom
Sljedeći
Tiramisu

Dodajte svoj komentar