Sastojci
- 
                                          1.5 L Voda
 - 
                                          60 - 70 dkg Kukuruzno brašno
 - 
                                          2 dcl Vrhnje
 - 
                                          2 žlice Mast
 - 
                                          po potrebi Sol
 
Upute
Baka nam ih je vrlo često pripremala, a volio sam ih jesti u raznim kombinacijama ; sa vrhnjem i čvarcima, sa mlijekom, bijelom kavom …
Ovdje možete vidjeti način na koji ih ja radim, odnosno onako kako ih je radila nekada baka.

Priprema
| 
                       1 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             U posudu u kojoj ćete kuhati žgance ulijte oko 1.5L vode.  | 
                  
| 
                       2 
                        Gotovo 
                         | 
                    |
| 
                       3 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Kada vam voda proključa, smanjite vatru te usipajte kukuruzno brašno miješajući u isto vrijeme.  | 
                  
| 
                       4 
                        Gotovo 
                         | 
                    
                                             Kao umak za žgance zaista možete svašta koristiti; prženi luk na masti, vrhnje, čvarke, mlijeko, bijelu kavu .....  | 
                  
| 
                       5 
                        Gotovo 
                         | 
                    

              




                                
                                
                                
                                
                                
                
                